szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ma már főleg magánbefizetések hizlalják a nyugdíjpénztári és egészségpénztári betéteket.

Tovább bővült az önkéntes nyugdíjpénztárakban tárolt vagyon a koronavírus-járvány idején is – hangzott el az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének sajtótájékoztatóján. Ez azt jelenti, hogy egy számlán már átlagosan 1,46 millió forint található – derül ki a Portfolio beszámolójából.

Ez 5 százalékos növekedés egy év alatt, aminek hátterében részben a hozamok növekedése áll. Mivel az első negyedévben ez is kiugró volt, március végén az egy évvel korábbihoz képest 17 százalékkal, 1,49 millióra nőtt az átlagvagyon. A teljes önkéntes pénztári vagyon 1587 milliárd volt ekkor.

Nemcsak a betétek, de a taglétszám is növekedni tudott, akárcsak az egészségpénztáraknál, erre magyarázat lehet, hogy ilyen megtakarításokkal a tehetősebb réteg rendelkezik, amelyet kevésbé viselt meg anyagilag a lezárások miatti válság.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!