szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

55 millió adagra szerződtek, ebből eddig 5 millió érkezett meg.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Felére csökkenti a héten az Európai Uniónak leszállítani szánt vakcinamennyiséget a Johnson & Johnson – tudta meg egy uniós tisztségviselőtől hétfőn a Reuters. A gyógyszergyártóval való tárgyalásokban résztvevő, név nélkül nyilatkozó tisztségviselő azt nem árulta el, hogy pontosan hány adagról van szó.

A Johnson & Johnson nem reagált a Reuters megkeresésére.

A vállalatnak összesen 55 millió adag védőoltást kellene leszállítania az idei második negyedév végére az EU-val jelenleg érvényben lévő szerzdőése alapján. A határidő felének elteltével azonban még mindig csak 5 millió adag érkezett az Európai Bizottság legfrissebb adatai szerint.

A késések már áprilisban elkezdődtek, gyártási problémák miatt. Később a védőoltás biztonságosságával kapcsolatban merültek fel kérdések, ezek tisztázásáig – egy hétig – ugyancsak szünetelt a szálítás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!