szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

2016-ban kapott egy Michelin-csillagot az a szójaszószos csirkés tésztájáról világhírűvé vált szingapúri étkezde, aminek idén ezt már nem sikerült megtartania.

Elveszítette a Michelin-csillagát a szingapúri Hawker Chan – számolt be a hírről a CNN. A nem is étterem, hanem inkább csak étkezde volt a legolcsóbb Michelin-csillagot kiérdemelt hely.

A Hawker Chaon, amit Chan Hong Meng alapított, az egyszerű ám nagyszerű, 2,5 dollárba kerülő szójaszószos csirkés tésztájáról híres. Emiatt a Michelin 2016-ban egy csillagot ítélt oda az étkezdének.

Szeptember elsején – amikor az új, szingapúri Michelin-kalauz megjelent – már nem volt a listán az étkezde.

A Michelin-csillag után a séf karrierje az egekbe repült: valóságos brandet és franchise-hálózatot épített ki, több országban.

Egyes kritikusok szerint teljesen jogosan fosztották meg az étkezdét a csillagtól, ugyanis az elismerés után már nem főztek ott olyan jól, mások azonban a Michelin-kalauz összeállítóit és kritkusait kritizálták azzal, hogy túlságosan Európára koncentrálnak és hogy pont most, a koronavírus-járvány miatt támogatniuk kellene a nehéz helyzetbe kerülő vendéglátóhelyeket.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!