Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Fontos, hogy az ajánlott időintervallumok csak a minőségmegőrzési idővel ellátott, megfelelően tárolt élelmiszereknél irányadók.
Hiába szerepel a legtöbb terméken lejárati idő, ez nem feltétlen jelenti azt, hogy az adott élelmiszer az adott pillanatban megromlik. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közleménye szerint bár elképzelhető, hogy egy-egy élelmiszer minősége már nem olyan, mint a legfrissebb termékeké, azonban még korántsem a kidobandó kategóriába tartozik.
Sőt: a Nébih azt írja, hogy ha megfelelően, illetve bontatlanul tároltuk az adott élelmiszert, akkor akár még hetekkel, hónapokkal a lejárati idő után is elfogyaszthatók. Azt azonban kiemelik, hogy a hivatalosan lejárt minőségű élelmiszerek kereskedelmi forgalomba nem hozhatók.
A Nébih egy olyan iránymutatót tett közzé, ami azt mutatja, hogy a lejárati idő után még mennyivel lehet fogyasztható egy-egy élelmiszer megfelelő tárolás mellett.
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
Főszabály szerint a munkabért forintban kell fizetni. Vannak azonban kivételek, amely esetekben ettől el lehet térni.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.