Feszültség és konfliktus a szervezetben – Hogyan kezelhető?
Az egészséges csapatműködés és az eredményesség szempontjából kulcskérdés, hogyan kezeli a cégvezető a konfliktusokat.
A szakértők szerint baromfihús-hiány léphet fel és 30 százalékos drágulással számolnak.
Átmeneti hiány alakulhat ki baromfihúsból a Baromfi Termék Tanács szerint – tudósít az RTL Híradó. A tanács szerint amennyiben a kereskedők nem fizetnek többet a csirkéért, 15-20 százalékkal csökkenhet a termelés. A szakértők szerint a helyzetnek nem használ a madárinfluenza sem, a járvány miatt már így is 15 százalékkal csökkent a baromfiállomány. A kormány által bevezetett árplafon pedig nem megoldás erre a problémára, hiszen az csak a drágulást akadályozza meg, a hiánynak nem tud megálljt parancsolni.
Ráadásul az állattartók az eddigieknél is magasabb áron akarják adni a szárnyasaikat, mivel drágul a takarmány és az energiaárak is kilőttek, ami a keltetők működtetésének költségeit is megnöveli.
Mindezeket figyelembe véve a Baromfi Termék Tanács 25-30 százalékos költségugrással számol. A szervezet elnöke, Csorbai Attila azt is hozzátette, „hogyha nem fogjuk tudni rendezni ezeket a gazdasági kérdéseket, akkor akár a hazai termelés jelentős csökkenésével is kalkulálni kell”.
Ahogyan korábban mi is megírtuk, a kormány több alapvetőnek minősített élelmiszer árát maximalizálta április végéig, köztük a csirkemellét és a csirke far-hátét is.
Az egészséges csapatműködés és az eredményesség szempontjából kulcskérdés, hogyan kezeli a cégvezető a konfliktusokat.
A vállalkozások belső problémáiból eredő pénzügyi válságok jelentős része elkerülhető lenne. Mutatjuk hogyan.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
A sikeres cégfelvásárlás alapja az előre megtervezett finanszírozási háttér. Milyen szempontokat szükséges feltétlenül szem előtt tartani ennek során.
A másik azt válaszolta, hogy ő nem tett ilyet. Ez is szerepel a június 12-én történt katasztrófa vizsgálati jelentésében.
A világ egyik legismertebb séfjét is fiát a menü összeállításáról, az öröklés terhéről, egymással való viszonyukról és arról is kérdeztük, milyen kést használnak. Arról is szó esett, hogy miben erősek a budapesti piacok.