Miért veszélyes halogatni a digitalizációt? Cégvezetőként ezeket érdemes átgondolnia!
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
De volt ennél drágább lángos is.
A kedd esti RTL Híradó mutatta be azt a felvételt, amit egyik nézőjük készített a budapesti Palatinus strandon. A felvételen az látszik, illetve hallatszik, hogy a néző lángost vásárolna, de alaposan elcsodálkozik az árakon: a sajtos-tejfölösért például 2500 forintot kértek. A gyrosos és az olasz viszont ennél is többe került:
előbbi 3000, utóbbi 3700 forintba.
A néző, aki maga is a strand egyik vendége volt, azt is szerette volna megtudni, mi kerül 2500 forintba egy lángoson, ám érdemi választ nem kapott.
A Híradóban elhangzott: a négytagú család a belépőért és az ebédért összesen 23 500 forintot fizetett. Ebben benne volt az üdítő is.
A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint a lángos drágulását több tényező okozza: a növekvő energia- és alapanyagárak, valamint az emelkedő munkabérek.
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
Bővült azon fejlesztési lehetőségek köre, amelyekre a Demján Sándor Tőkeprogramban forrást igényelhetnek a vállalkozások.
Javult a vállalkozások alkupozíciója: az árak konszolidálódtak, a kockázati prémiumok csökkentek, van verseny. Érdemes élni a lehetőségekkel.
Már egyetlen, megfelelően kiválasztott MI-eszköz révén is jelentős hatékonyságnövekedést érhetnek el a kisebb cégek is.
Ez a HVG heti gazdasági összefoglalója.