Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
A Sió-csatorna készen áll, hogy a 121 centis Balaton vizének egy részét elvezesse.
Nemhogy nem párolog, hanem nőtt a Balaton vízszintje – közölte az Inforádióval Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője. A Balaton vízszintje szombaton 121 centis volt, ami azt jelenti a hatályos előírások szerint, hogy akár engedni is lehetne a Sió-csatornán keresztül a tóból. Ez viszont nem automatikus, hiszen a vízeresztés előtt az illetékes hatóságnak több tényezőt is figyelembe kell vennie, vagyis Siklós szerint egy „nagyon érzékeny döntésről van szó”, amit végül a hidrometeorológiai előrejelzések ismeretében fognak meghozni, várhatóan a következő 24-48 órában.
Az OVF szóvivője azt mondta, hogy a 120 centi feletti vízállást azért kell elkerülni, mert a part menti sávok – ideértve bizonyos strandokat is – víz alá kerülhetnek efelett.
Siklós arról beszélt, hogy a Sió-csatorna (ami jelenleg is korszerűsítés alatt van) műszaki értelemben alkalmas arra, hogy vizet engedjenek le a tóból. A szóvivő szerint jelenleg egy „nagyon-nagyon szélsőséges” jelenség figyelhető meg a magyarországi tavaknál: május-júniusban már a párolgásé lenne a főszerep, ehelyett azonban emelkedik a vízszint. Ilyen a Balaton esetében az 1921-es rendszeres mérések kezdete óta mindössze tizedik alkalommal fordul elő.
A Velencei-tó viszont sajnos nem áll olyan jól, mint a Balaton: ott 130 centi lenne a nyár eleji optimális vízállás, ehelyett csak 110 centi magasan áll a tó.
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
Főszabály szerint a munkabért forintban kell fizetni. Vannak azonban kivételek, amely esetekben ettől el lehet térni.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.
Büszkén hirdeti magát Budapest legelőkelőbb éttermei közt a Nobu, az étterem alapvetés a világsztárok között is. Most betekintést kaptunk arról, hogy az alapító Nobuyuki Matsuhisa szellemében hogyan készül náluk a japán konyha egyik legegyszerűbb, mégis legelőkelőbb fogása, a szasimi.
Ruszin-Szendi Romulusz korrupciógyanús ügyeinek felelőséről is kérdeztünk a hadügyminisztert.