szerző:
hvg.hu

A kormány szerint teljesen hiteltelen volt a szocialisták javaslata, az MSZP-nél viszont azzal érveltek: a Fidesz nem akarja beismerni, hogy tarthatatlan a helyzet az oktatásban és az egészségügyben.

Leszavazta a gazdasági bizottság fideszes többsége azt az MSZP-s javaslatot, amely kiterjesztette volna a TAO támogatást az oktatásra és az egészségügyre is – tudósított a keddi RTL Híradó.

A vállalkozások a mostani szabályok szerint társasági adójuk egy részét sport- vagy kulturális egyesületeknek adhatják, ahelyett, hogy befizetnék az államkasszába.

A 2014-ben átadott, 3,8 milliárd forintból felhúzott Pancho Arénát nagyrészt TAO-támogatásokból építették Felcsúton. A cégek társasági adó-felajánlásáról azóta több bíróság is kimondta, hogy közpénz.

Az MSZP szerint a TAO-t kiterjeszthetnék az egészségügyre és az oktatásra, hogy ott is legyenek olyan beruházások, fejlesztések, mint a sport területén. A javaslatot azonban a gazdasági bizottság fideszes többsége leszavazta.

Varga László, az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint a kormánypártiak nem kívánnak szembesülni a TAO-rendszer problémáival, és azt az érthetetlen propagandát nyomják ehelyett, hogy az egészségügyben és az oktatásban minden rendben van.

Bánki Erik, a gazdasági bizottság fideszes elnöke szerint a TAO-rendszernek köszönhetően több pénz jut sportra, és nem tudni, mi lenne, ha az oktatásra és az egészségügyre is adnának belőle.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint a szocialisták TAO-javaslata teljesen hiteltelen volt, mert ők voltak azok, akik elvettek egyhavi bért a pedagógusoktól és az egészségügyi dolgozóktól.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!