szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Annak ellenére, hogy a második negyedévben 80 százalékkal nőtt az irodák bérbeadása az első negyedévhez képest, az első féléves 149 ezer négyzetméteres bérbeadás 9 százalékkal kisebb az egy évvel korábbihoz képest, a kihasználatlanság pedig 0,8 százalékponttal nőtt június végére - közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF) kedden. A második negyedéves bérbeadás 95,8 ezer négyzetméter volt.

A teljes kínálat a budapesti iroda piacon 3 millió 175 ezer négyzetméter, ebből 553 ezer négyzetméter a saját tulajdonú felület. Az idei második negyedévben új átadás nem volt.

A második negyedéves kihasználatlansági ráta 21,3 százalék volt, ez 0,8 százalékponttal magasabb az első negyedévi adatnál. A pesti központi alpiacon volt a legkedvezőbb a kihasználatlanság 16,9 százalékkal, míg a fővárosi agglomerációban a legkedvezőtlenebb, 33,4 százalékkal.

A felmérést készítő Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fórumának tagjai a következő fejlesztők: CBRE, Colliers International, Cushman & Wakefield, DTZ, GVA Robertson, Eston International és a Jones Lang LaSalle.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!