szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Még ebben az évben megnyitják a budapesti Rác fürdőt a közönség előtt – mondta a főpolgármester egy csütörtöki sajtótájékoztatón. Tarlós István szerint karácsony előtt elkezdték az egyeztetést a beruházást finanszírozó Magyar Fejlesztési Bankkal (MFB) és megállapodtak a közös alapfeltételekben.

A városvezető nehéz örökségnek nevezte a fürdő ügyét, és elkerülhetetlennek nevezte, hogy hozzányúljanak a szerződésekhez, de kockázatos a helyzet. Azt mondta: a bankkal szeretnének közös nevezőt találni, az egyeztetések biztatóak és talán az első félévben rendeződik az ügy.

A Rác fürdő még ebben az évben a fürdőközönség rendelkezésére fog állni – tette hozzá.

A metrószerződéssel párhuzamot vonva szólt arról is, igyekeznek elkerülni a botrányt és jogilag körülbástyázni a lépéseket, különben évek múlva azok fogják megkérdezni, hogy miért 30 százalékra alkudtak le egy többletkövetelést és miért nem 20-ra, akik azt annak idején előállították.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!