szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagyon átalakult a világ a Ferenciek terén, a város vezetése hozzáfogott a jó előre publikált átalakítás megvalósításához, egyelőre a feje tetején áll minden, de érdemes körülnézni, olyan helyekre lehet bekukkantani, ahová eddig nem és vélhetően ezután sem. Az Egy nap a városban blog is kukkantott.

A Ferenciek tere átalakításának projektjét több mint egy évig készítették elő, és leszegett fejjel, nagy dózisban kommunkiálták, a látványtervek jöttek, ahogy a csövön kifért. Az Egy nap a városban blog körülnézett a helyszínen most, amikor már lezártak szinte mindent, megfordították a környékbeli utcák közlekedési irányát, aztán elkezdték szétdarabolni az autós aluljárót. Nem bántam, csak meglepett, hogy a bejelentéstől milyen gyorsan eljutottunk a megvalósításig.

A környékre, főleg a föld alatt, rá sem lehet ismerni. Odafent minden darabokban. Munkagépekkel és kézi erővel szedik a térburkolatot, a betonelemeket, darabolják a fákat.

©

További képekért kattintson!

Az alagút felső burkolatát már elbontották, így az nem alagút többé, illetve ütöttek egy lyukat a megboldogult alagutat a metróaluljárótól elválasztó falba, úgyhogy most már szabadon át lehet nézni oda, ami évtizedeken át el volt zárva a szemünk elől. A metróaluljárót fémoszlopokkal erősítették meg, ami sokkal jobb ötlet, mint hagyni ráomlani az emberekre a Kossuth Lajos utcát, a Jégbüfé zavartalanul üzemel.

A teljes beruházás hozzávetőleg 3,5 milliárd forintba kerül, és a tervek szerint jövő tavaszra kész is lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!