Miért veszélyes halogatni a digitalizációt? Cégvezetőként ezeket érdemes átgondolnia!
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
Kiosztották a legdizájnosabb éttermeknek járó díjakat – díjazták a belső tereket, az étlapokat, a kiegészítőket és a honlapokat is, az első helyeket egyaránt budapesti bárok és éttermek szerezték meg.
A Gastro Design pályázatot idén első alkalommal hirdette meg a Professional Publishing Hungary Kiadó két szaklapja, a Turizmus Trend / Vendég & Hotel és a Kreatív a vendéglátóhelyeknek. A verseny kiíróinak az volt a célja, hogy megtalálják az ország legszebb belsőtereit, kerthelyiségeit, étlapjait, arculatait és kiegészítőit.
A versenyre tehát összesen 82 pályázat érkezett, leginkább vendéglátóhelyektől, de akadtak belsőépítészeti stúdiók által beadott nevezések és ügynökségi oldalról érkezett pályázatok is. A díjátadón végül összesen 9 kategóriagyőztest hirdettek ki, két pályázó különdíjat kapott, továbbá két közönségdíjat és 20 oklevelet osztottak ki. Az összes döntős, díjazott és különdíjas nevező matricát is kapott, amit fel lehet ragasztani a vendéglátóhely bejáratára.
Különdíjat kapott az Andrássy úti La Perle Noire a legtudatosabban végiggondolt kreatív koncepció és a végig szem előtt tartott magas éttermi színvonal miatt, az étal- és itallap design kategóriában pedig a Fruccola nyerte az első helyet.
A Weboldal és mobiloldal design és felhasználhatóság kategóriában nem hirdettek helyezéseket, a Logó és grafikus arculat szempontjából viszont külön díjazták a 40 fő alatti és a 40 fő feletti helyeket. 40 fő alatt a makói Hotel Glorius lett a harmadik, a pesti Delizia Gourmet & More a második, a FGunky Pho pedig az első helyezett. A 40 fő felett vendéglátóegységek között az Akvárium szerezte meg a második helyet, az első helyet pedig megosztva az Akácfa utcai Mazel Tov étterem és a Design Terminálban megnyitott Terminal Étterem és Bár.
A Vendéglátóipari kiegészítők szempontjából a második helyet a Szent András Sőrfőzde Sörözője szerezte meg, az elsőt pedig a Villa Bagatelle MOM Parkban nyitott Bagatellini nevű helye.
A Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet szempontjából szintén három részre osztották a nevezőket, külön kategóriába osztották a 40 fő alatti zárt, 40 fő feletti zárt és a nyitott terű helyeket. A 40 fő alatti zárt terek közül a második a Dohány utcai Bazár Hostel lett, míg az első a XII. kerületi Delizia Gourmet & More.
A 40 fő feletti zárt helyek között a Kazinczy utcai Kocka Bár & Grill szerezte meg a második helyet, míg megosztva kapott első helyet az egri Gál Tibor FUZIO – Pincebár és bikavér múzeum, illetve a Soroksári úti Malom Bisztró.
A nyitott terek között a harmadik helyezett a Dohány utcai ARAZ belső terasza, a második az Andrássy úti The Bigfish Seafoodbistro, míg az első az Akácfa utcai Mazel Tov lett.
Az Instagramon meghirdetett közönségszavazáson közönségdíjas lett a Dob utcai Filo Bar, a zsűri pedig a beadott anyagok alapján a 40 fő feletti befogadóképességű zárt terű helyek közül választotta ki az ország legszebb étterme című díj nyertesét.
Ezt a díjat is a Design Terminálban megnyitott Terminal Étterem és Bár nyerte el, a zsűri ugyanis úgy gondolta, hogy ez a vendéglátóegység nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is kiemelkedik a szektorból és belső kialakításával egy remek példa a letisztult, de ugyanakkor kreatívan végigvitt dizájnra.
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
Bővült azon fejlesztési lehetőségek köre, amelyekre a Demján Sándor Tőkeprogramban forrást igényelhetnek a vállalkozások.
Javult a vállalkozások alkupozíciója: az árak konszolidálódtak, a kockázati prémiumok csökkentek, van verseny. Érdemes élni a lehetőségekkel.
Már egyetlen, megfelelően kiválasztott MI-eszköz révén is jelentős hatékonyságnövekedést érhetnek el a kisebb cégek is.