szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kiosztották a legdizájnosabb éttermeknek járó díjakat – díjazták a belső tereket, az étlapokat, a kiegészítőket és a honlapokat is, az első helyeket egyaránt budapesti bárok és éttermek szerezték meg.

A Gastro Design pályázatot idén első alkalommal hirdette meg a Professional Publishing Hungary Kiadó két szaklapja, a Turizmus Trend / Vendég & Hotel és a Kreatív a vendéglátóhelyeknek. A verseny kiíróinak az volt a célja, hogy megtalálják az ország legszebb belsőtereit, kerthelyiségeit, étlapjait, arculatait és kiegészítőit.

A versenyre tehát összesen 82 pályázat érkezett, leginkább vendéglátóhelyektől, de akadtak belsőépítészeti stúdiók által beadott nevezések és ügynökségi oldalról érkezett pályázatok is. A díjátadón végül összesen 9 kategóriagyőztest hirdettek ki, két pályázó különdíjat kapott, továbbá két közönségdíjat és 20 oklevelet osztottak ki. Az összes döntős, díjazott és különdíjas nevező matricát is kapott, amit fel lehet ragasztani a vendéglátóhely bejáratára. 

Különdíjat kapott az Andrássy úti La Perle Noire a legtudatosabban végiggondolt kreatív koncepció és a végig szem előtt tartott magas éttermi színvonal miatt, az étal- és itallap design kategóriában pedig a Fruccola nyerte az első helyet.

Az egri Gál Tibor FUZIO
©

A Weboldal és mobiloldal design és felhasználhatóság kategóriában nem hirdettek helyezéseket, a Logó és grafikus arculat szempontjából viszont külön díjazták a 40 fő alatti és a 40 fő feletti helyeket. 40 fő alatt a makói Hotel Glorius lett a harmadik, a pesti Delizia Gourmet & More a második, a FGunky Pho pedig az első helyezett. A 40 fő felett vendéglátóegységek között az Akvárium szerezte meg a második helyet, az első helyet pedig megosztva az Akácfa utcai Mazel Tov étterem és a Design Terminálban megnyitott Terminal Étterem és Bár.  

A Vendéglátóipari kiegészítők szempontjából a második helyet a Szent András Sőrfőzde Sörözője szerezte meg, az elsőt pedig a Villa Bagatelle MOM Parkban nyitott Bagatellini nevű helye. 

A Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet szempontjából szintén három részre osztották a nevezőket, külön kategóriába osztották a 40 fő alatti zárt, 40 fő feletti zárt és a nyitott terű helyeket. A 40 fő alatti zárt terek közül a második a Dohány utcai Bazár Hostel lett, míg az első a XII. kerületi Delizia Gourmet & More.

A 40 fő feletti zárt helyek között a Kazinczy utcai Kocka Bár & Grill szerezte meg a második helyet, míg megosztva kapott első helyet az egri Gál Tibor FUZIO – Pincebár és bikavér múzeum, illetve a Soroksári úti Malom Bisztró.

A Malom Bisztró a Soroksári úton
©

A nyitott terek között a harmadik helyezett a Dohány utcai ARAZ belső terasza, a második az Andrássy úti The Bigfish Seafoodbistro, míg az első az Akácfa utcai Mazel Tov lett.  

Az Akácfa utcai Mazel Tov
©

Az Instagramon meghirdetett közönségszavazáson közönségdíjas lett a Dob utcai Filo Bar, a zsűri pedig a beadott anyagok alapján a 40 fő feletti befogadóképességű zárt terű helyek közül választotta ki az ország legszebb étterme című díj nyertesét.

Ezt a díjat is a Design Terminálban megnyitott Terminal Étterem és Bár nyerte el, a zsűri ugyanis úgy gondolta, hogy ez a vendéglátóegység nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is kiemelkedik a szektorból és belső kialakításával egy remek példa a letisztult, de ugyanakkor kreatívan végigvitt dizájnra.

A Terminal lett az ország legszebb étterme
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!