szerző:
hvg.hu

Lovassport-bázis 40 milliárdért: „a legerősebb beleszólása a kormánynak volt”.

24 bokszos lóistálló, 1500 négyzetméter alapterületű fedett lovarda és 1300 nézőnek helyt adó lelátó, illetve 25 méteres uszoda és 25 méteres marokfegyveres lőtér készül a Ludovika Campuson, illetve a mögötte elterülő Orczy-kertben. A kiemelt állami beruházás idén lezáruló első ütemére 40 milliárd forintot fordít a kormány, a campuson belüli sportberuházás 11 milliárdba kerül.

„Hogy a kültéri sportpályák mellett milyen sportlétesítmények kerüljenek az Orczy-kertbe, arról háromoldalú egyeztetés zajlott. A beruházás tartalmának kialakításakor a kormányzati szándékokat kellett az egyetemi célokkal és a területileg illetékes VIII. kerületi önkormányzat szempontjaival összecsiszolni. Mindhárom félnek volt beleszólása abba, mi és miként létesüljön. A legerősebb magától értetődően a projektet finanszírozó kormánynak, amelyet a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztosként Fürjes Balázs úr képvisel” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora.

Fürjes egy korábbi interjúban tagadta, hogy a csak az egyetemi sportolókat szolgáló létesítményekkel elzárnák a nagyközönség elől a campust és az Orczy-kert egy részét. A Nemzeti Sport szerint szerint a 26 hektáros Orczy-kerthez most 10 hektár eddig elzárt terület kerül vissza megújítva, ebből egy hektár lesz zöldfelület, a többi játszótér, kosár- és focipálya, időmérésre alkalmas futókör, gyalogos sétány és csónakázótó. A környék biztonságát Fürjes a Diószeghy utcába telepített rendőrtiszti kollégiummal szavatolná.

Az átadás március végére várható, július 4–8. között már itt rendezik meg a nemzetközi öttusa egyetemi világbajnokságot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Beárazták az új 7-es BMW-t, nem olcsó a biturbó V12-es csúcsmodell

Beárazták az új 7-es BMW-t, nem olcsó a biturbó V12-es csúcsmodell

Korcsolyapálya épül a Récsei Center helyén Zuglóban

Korcsolyapálya épül a Récsei Center helyén Zuglóban

Megkezdte az előkészületeket a tőzsdei kibocsátásra az MKB

Megkezdte az előkészületeket a tőzsdei kibocsátásra az MKB

Kiraknák a kastélyokból a fogyatékkal élőket

Kiraknák a kastélyokból a fogyatékkal élőket

Az üzleti versenyképesség új tényezői

Az üzleti versenyképesség új tényezői

Felgyújtotta magát egy férfi a prágai Vencel téren

Felgyújtotta magát egy férfi a prágai Vencel téren