szerző:
hvg.hu

Azt mondta, már Rogán Antallal is egyeztetett erről, aki megígérte, hogy felülvizsgálják a döntést.

Mint azt megírtuk, kedden a parlament megszavazta, hogy a Margitszigetre egy 14 500 négyzetméteres, 26 méter magas teniszstadiont építsenek. A javaslatot Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke egyéni képviselői indítványban adta be, a javaslatot egy nap alatt nyomták át a parlamenten.

Tarlós István budapesti főpolgármester a Magyar Nemzetnek viszont azt mondta,

a döntést a főváros nem hajtja végre, erről pedig már a kormányzattal is egyeztetett.

Tarlós hozzátette, személyesen Rogán Antallal tárgyalt, aki azt mondta neki, felülvizsgálják a döntést. Mivel a parlament ebben a ciklusban többet már nem ülésezik, ezért kérdés, milyen formában törvényesítik a változtatást.

A főpolgármester jelezte, nem önmagában a teniszstadion építésével van problémája a fővárosnak, viszont csak olyan tervet tudnak támogatni, amelyről velük is egyeztetnek.

Tarlós az Indexnek azt mondta, ő is csak kedd este tudta meg, hogy született egy ilyen törvény, akkor pedig azonnal beszélt a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjével és két miniszterrel. Egyikük, Rogán Antal arról biztosította a főpolgármestert, hogy "teljes félreértés" szülte a kedden elfogadott jogszabályt.

Tarlós a lapnak azt is mondta, nem lehetséges, hogy a tervezett teniszcentrum esetében mindenféle hatósági engedélyezés figyelmen kívül hagyható, hiszen a Margit-sziget árvíz szempontjából is a város egyik legveszélyeztetettebb területe.

Egy szintén kedden megjelent kormányhatározatról, miszerint az önkormányzatokat magyar buszok vásárlására köteleznék, Tarlós azt mondta, ezzel kapcsolatban is fenntartásai vannak, mert az nem tisztázott, hogy ki ad majd pénzt a drágább magyar buszokra, és ki garantálja, hogy a még be nem vezetett típusoknál a szállítási határidőket betartja a gyártó.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!