szerző:
hvg.hu

Napraforgóként mozog a konstrukció.

Az Észak-Olaszországban, Rimini városa mellett Roberto Rossi építész tervei alapján felépített ház egy oszlopon áll, és ház mindkét irányba 360 fokos szögben tud elfordulni úgy, hogy a felvezető lépcsőt is húzza maga után. A forgatással nem csak a változatos kilátást akarták biztosítani, hanem azt is, hogy a napelemeket folyamatosan a lehető leggazdaságosabban pozicionálják – írta a Dezeen.

Az olasz építészetben lassan hagyomány a forgó házak tervezése; a sort az 1930 években kezdték a Villa Girasole-lal. A házat a ProTek úgy kivitelezte, hogy ultrakönnyű legyen, de ellenálljon a forgatásból eredő „traumáknak”.

©
Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!