szerző:
Daczi Dóra
Tetszett a cikk?

Megnéztük a Sziget VIP-kempingjét, ahol medence, törökfürdő-hangulat és elképesztő ingatlandiverzitás várja azokat, akinek belefér, hogy a hetibérlet mellé még csaknem 60 ezer forintot leszurkoljanak. Az egyszeri szigetlakó pénz híján kreativitással igyekszik praktikussá és esztétikussá varázsolni környezetét; találtunk medencét, kerti zuhanyt és háremhangulatot a VIP-en kívül is.

Sziget 2018
Rekordot dönt-e az idei Sziget? Mennyi a sör? Milyen a buli a VIP-ben? Britek vannak többen vagy hollandok? A Sziget egymilliárd forinttal többet költött idén a fellépőkre, mi pedig idén is ott vagyunk, és megmutatjuk, mit lehet kihozni egy hét együttlétből.
Friss cikkek a témában
A Duna közelsége miatt mintha egészen más szelek fújnának a VIP-kempingben, mint a szardíniásdobozok térkihasználási technikáját alkalmazó mezei sátorhelyeken. A legnagyobb truváj persze az úszómedence.
©
A VIP-kempingben még válogatni is lehet a szállástípusok között: van itt a főváros környéki agglomerációban megszokott, tyúkóllal rendelkező ikerház, mely most úgy született újjá, hogy mindkettőre hasonlít egyszerre…
©
…az amerikai kertvárosok vonalzótechnikájával felhúzott sátortábor, nyárspolgároknak…
©
…és a retró kedvelőit célzó, csehszlovák kemping. Sőt, még „osztrák faház” névre keresztelt bungaló is akad.
©
Egy holland fesztiválozó szerint a staff által csak kutyaólaknak titulált kunyhókban 40 fok van este is, viszont cserébe az alsó faszerkezet tökéletesen berezonál a dübörgő basszusra.
©
A kutyaólak egyik apró hiányossága, hogy bár az aljukban lakattal zárható „széfet” alakítottak ki, a matracot felemelve a csomagtároló teteje könnyen eltávolítható.
©
Törökfürdő-hangulat a VIP-mosdóban. A tükrök felett sminkeléshez ideális világítás fut.
©
Azt nem árulhatjuk el, hol fotóztuk a megoldást, mert a szervezők szerint „ilyet nem szabad, majd szólunk nekik”. Állítólag nemcsak biztonságos csomagtárolásra, hanem alvásra is használják a háromszintes függőágykomplexumot. A kilátás páratlan, a levegő friss, lift nincs.
©
A VIP-kempingen kívül a pénz hiányát a kreativitással kell pótolni. Sokunkak például csak lejtős telek jut, de erre sem lehetetlen építkezni. Ilyenkor két lehetősége van a telektulajdonosnak: vagy komoly földmunkával teraszokat alakít ki, vagy eleget iszik, és nem foglalkozik vele. Itt az utóbbira láthatunk egy eklatáns példát.
©
A hőség és a hangulat miatt megemelt folyadékbevitel miatt nagyon fontos, hogy a mosdó kényelmes, gyakorlatilag karnyújtásnyi távolságba kerüljön a hálószobától.
©
A háremhangulat a mobilvécékben és a nyílt piszoárokban kevéssé érvényesül, ez a sátortulajdonos azonban nem akart róla lemondani.
©
Ez az a medence, ahova tényleg csak az ülhet bele, akit a tulajdonos VIP-nek gondol.
©
Ez meg az, amit jó ötletnek tűnt felállítani, de a tulaj rájött, mennyire macerás a tisztántartása, és milyen kevéssé használja ki, hiszen itt van a Duna-beach egy köpésre. Ismerős helyzet, medencetulajdonosok?
©
Alvás közben csápolóknak, szúnyogcsípésre allergiásoknak és úgy általában mindenkinek ajánlható, hogy a megunt (lehányt, szétázott) sátor belsejét alapjaiban újragondolva hasznosítsa.
©
Ez a csapat nemhogy képzőművészet nélkül nem kívánt élni egy napot sem, de a sörösdobozokat is lusták voltak elvinni a szemetesig. A madarak elriasztására is kifejezetten alkalmas a dizájn.
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!