szerző:
hvg.hu

A Sziget teljes gőzzel harcol a rasszizmus és az előítéletek ellen. A nagykövetet felháborította az eset.

Sziget 2018
Rekordot dönt-e az idei Sziget? Mennyi a sör? Milyen a buli a VIP-ben? Britek vannak többen vagy hollandok? A Sziget egymilliárd forinttal többet költött idén a fellépőkre, mi pedig idén is ott vagyunk, és megmutatjuk, mit lehet kihozni egy hét együttlétből.
Friss cikkek a témában

Twitter-bejegyzésben adott hangot felháborodásának Isabelle Poupart, Kanada Magyarországra akkreditált nagykövete. Mint írja, egy damaszkuszi születésű kanadai férfit inzultáltak a Szigeten.

"Tekintettel a Sziget Fesztivál nyitott szellemiségére és az erős, rasszizmus elleni kampányára, megdöbbentő volt számomra, hogy múlt pénteken egy csoport fehér férfi verbálisan és fizikailag is bántalmazta a damaszkuszi születésű, kanadai szerzőt és LMBTQ-aktivistát, Ahmed Danny Ramadant. Úgy gondolták, nekik több joguk van ahhoz, hogy a függőágyban legyenek, és azt feltételezték Dannyről, hogy roma (ezt világossá is tették számára, amikor inzultálni kezdték). 2018-ban. Európában. Ez egyszerűen nem elfogadható. Folytassuk a harcot a rasszizmus és az előítéletek ellen együtt! #NotMySziget" - írta Poupart.

A program szerint Ahmad Danny Ramadan volt az egyik résztvevője a péntek délutáni GayStorming talk show-nak, néhány napja pedig a kanadai nagykövetség vendége volt, új könyvéből olvasott fel a közönségnek:

Az esettel kapcsolatban kerestük a Sziget sajtóosztályát, ahonnan azt írták: "A Szigeten pont az a jó, hogy nem hullik termékeny talajra egy ilyen szélsőséges vélemény, mindemellett mélységesen elitéljük, ha ilyen eset megtörténik. Azt azonban hisszük, hogy egyes esetből, nem lehet messzemenő következtetéseket levonni a teljes Szigettel kapcsolatban, s bár ez a Szigeten történt, nem a Sziget szellemiségét tükrözi, hanem éppen ellentétes azzal."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Még akad családi ház 15 millióért Budapesten

Még akad családi ház 15 millióért Budapesten

Olyan grafikus erőt pakol az Intel a 2019-es processzorokba, hogy nem lesz szükség plusz videokártyára

Olyan grafikus erőt pakol az Intel a 2019-es processzorokba, hogy nem lesz szükség plusz videokártyára

Demcsák Zsuzsa elhagyná az országot

Demcsák Zsuzsa elhagyná az országot

Kocsis Máté Tordai Bencének: Büdös a szád, állj már arrébb

Kocsis Máté Tordai Bencének: Büdös a szád, állj már arrébb

Viszlát, kocka terepjáró: 700 lóerővel búcsúzik az előző Mercedes G-osztály

Viszlát, kocka terepjáró: 700 lóerővel búcsúzik az előző Mercedes G-osztály

Mérnöki remekmű: így visít az Aston Martin elképesztő új V12-es motorja – videó

Mérnöki remekmű: így visít az Aston Martin elképesztő új V12-es motorja – videó