szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Sziget teljes gőzzel harcol a rasszizmus és az előítéletek ellen. A nagykövetet felháborította az eset.

Sziget 2018
Rekordot dönt-e az idei Sziget? Mennyi a sör? Milyen a buli a VIP-ben? Britek vannak többen vagy hollandok? A Sziget egymilliárd forinttal többet költött idén a fellépőkre, mi pedig idén is ott vagyunk, és megmutatjuk, mit lehet kihozni egy hét együttlétből.
Friss cikkek a témában

Twitter-bejegyzésben adott hangot felháborodásának Isabelle Poupart, Kanada Magyarországra akkreditált nagykövete. Mint írja, egy damaszkuszi születésű kanadai férfit inzultáltak a Szigeten.

"Tekintettel a Sziget Fesztivál nyitott szellemiségére és az erős, rasszizmus elleni kampányára, megdöbbentő volt számomra, hogy múlt pénteken egy csoport fehér férfi verbálisan és fizikailag is bántalmazta a damaszkuszi születésű, kanadai szerzőt és LMBTQ-aktivistát, Ahmed Danny Ramadant. Úgy gondolták, nekik több joguk van ahhoz, hogy a függőágyban legyenek, és azt feltételezték Dannyről, hogy roma (ezt világossá is tették számára, amikor inzultálni kezdték). 2018-ban. Európában. Ez egyszerűen nem elfogadható. Folytassuk a harcot a rasszizmus és az előítéletek ellen együtt! #NotMySziget" - írta Poupart.

A program szerint Ahmad Danny Ramadan volt az egyik résztvevője a péntek délutáni GayStorming talk show-nak, néhány napja pedig a kanadai nagykövetség vendége volt, új könyvéből olvasott fel a közönségnek:

Az esettel kapcsolatban kerestük a Sziget sajtóosztályát, ahonnan azt írták: "A Szigeten pont az a jó, hogy nem hullik termékeny talajra egy ilyen szélsőséges vélemény, mindemellett mélységesen elitéljük, ha ilyen eset megtörténik. Azt azonban hisszük, hogy egyes esetből, nem lehet messzemenő következtetéseket levonni a teljes Szigettel kapcsolatban, s bár ez a Szigeten történt, nem a Sziget szellemiségét tükrözi, hanem éppen ellentétes azzal."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több mint 340 halálos ítéletet hajtanak végre Irakban

Több mint 340 halálos ítéletet hajtanak végre Irakban

Nyilvános alvókabinokat helyeznének ki Németországban, hogy a hajléktalanok ne fagyjanak meg

Nyilvános alvókabinokat helyeznének ki Németországban, hogy a hajléktalanok ne fagyjanak meg

Keményebben kellene fellépni Moszkva ellen a lengyel elnök szerint

Keményebben kellene fellépni Moszkva ellen a lengyel elnök szerint