szerző:
hvg.hu

Jól ismert nevű cégek kezdhetnek neki az építkezésnek, amit eredetileg 5 milliárdosra terveztek.

Ahogy korábban megírtuk, a Budapest Honvéd tulajdonosa szeptember végén bejelentette: csapatának is lesz új stadionja, jövőre kezdik építeni. George F. Hemingway akkor azt mondta, az Új Bozsik Stadion 8200 néző befogadására lesz alkalmas, és 2020 második felére készülhet el.

Ez az egyetlen fővárosi NB I.-es csapat, amelynek még nincsen felújított arénája – bár 2013 óta tervezik a megépítését. Tavaly már lezajlott egy közbeszerzési pályázat, akkor azonban a kormány még csak 5 milliárd forintot szánt a létesítményre, ám ennyiért egyetlen pályázó sem vállalta a feladatot.

Most azonban sikerrel zárult a kivitelezésre kiírt közbeszerzési pályázat a Közbeszerzési Hatóság honlapjára kikerült dokumentum szerint. Ebből kiderül, hogy az építési munkálatokat 11,7 milliárd forint értékben közös ajánlattevőként a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. és a West Hungária Bau Kft. végezheti el. Alvállalkozójuk a ZÁÉV Építőipari Zrt. lesz.

A Pharos 95 – amely korábban a felcsúti Pancho Aréna füvesítését is végezte – jól szerepel az efféle pályázatokon, ahogy nemrég megírtuk, nemrég nyert megbízást NB II.-es klub pályájának fűthetővé tételére. Korábban pedig egyebek mellett a paksi aréna rekonstrukcióját végezhette, a Nemzeti Sportközpontok pedig új uszoda és kézilabdacsarnokot építtet vele Dunavarsányban.

A West Hungária Bau Paár Attila érdekeltségébe tartozik, a cég több üzletet is bonyolított a miniszterelnök vejével, Tiborcz Istvánnal – átvette például tőle a botrányos közvilágítási projekteteket elnyerő Eliost –, valamint Mészáros Lőrinccel. Számos közbeszerzés nyertesei, közreműködtek egyebek mellett a Várkert Bazár és a Nemzeti Lovarda felújításában, de építenek a Paksi Atomerőműnek is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Sport

Csúszhat a Bozsik Stadion újjáépítése

A Magyar Labdarúgó Szövetség azt javasolta Fürjes Balázs kormánybiztosnak, hogy a Bozsik Stadion újjáépítését a 2015/16-os szezon után kezdjék meg, ha addigra befejezik a Szusza Ferenc Stadion felújítását és a Hidegkuti Stadion építését – közölte George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa.

Az európai zsidók 90 százaléka szerint erősödött az antiszemitizmus az elmúlt években

Az európai zsidók 90 százaléka szerint erősödött az antiszemitizmus az elmúlt években

Adventi irodalmi naptár - december 10.

Adventi irodalmi naptár - december 10.

Azonnal legitimálta a közmédia Hadházy tüntetését

Azonnal legitimálta a közmédia Hadházy tüntetését

„A gyerekeink most járnak iskolába – mentsük, ami menthető”

„A gyerekeink most járnak iskolába – mentsük, ami menthető”

Köves Slomó szervezete szerint a Figyelő címlapja nem antiszemita

Köves Slomó szervezete szerint a Figyelő címlapja nem antiszemita

Frissített a Google, hogy ön szórakozva tanulhasson programozni is

Frissített a Google, hogy ön szórakozva tanulhasson programozni is