szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ellenzék azt szeretné, hogy törvényben tiltsák meg, hogy elhelyezés nélkül utcára kerülhessenek a gyerekesek.

Kedd éjfélkor lejár a kilakoltatási moratórium, ez azt jelenti, hogy akár kisgyermekes családokat is ki lehet majd lakoltatni. Az RTL Klub bemutatott egy családot, ahol összesen 9 gyereket nevelnek, közülük 8 kiskorú, és bár a házukon 20 millió forint adósság van, a kikiáltási ára mindössze 7,5 millió forint. A család bevétele havi 300 ezer forint, ha pedig kilakoltatnák őket, a gyerekek akár el is vehetik a családtól.

Tavaly 3200, tavalyelőtt mintegy 3600 családot lakoltattak ki, a Város Miundenkié aktivistái és az ellenzéki pártok viszont azt szeretnék, hogy törvényben tiltsák meg azt, hogy kisgyermekes családokat elhelyezés nélkül ki lehessen lakoltatni.

Nacsa Lőrinc KDNP-s képviselő erre korábban úgy reagált, hogy látniuk kell a konkrét javaslatot, csak akkor tudnak erről dönteni.

Az ellenzék ezzel kapcsolatban benyújtott egy közös javaslatot, a DK és Jobbik pedig külön-külön is egy-egy javaslatot, de a Fidesz közleményben erre úgy reagált, hogy a szocialisták taszították devizahitelekbe a családokat, majd otthagyták őket segítség nélkül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!