szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már csak a Fundamenta kínál lakástakarék-pénztári megtakarítást.

Az Erste Bank nagyjából egy éve vezette be az új lakástakarék-termékeit, most viszont leállnak az értékesítéssel, értesült a Bank360.hu. A pénzintézet október 31-től függeszti fel az eladást, de az intézkedés a nagyjából 185 ezer szerződést magában foglaló jelenlegi állományt nem érinti, írja a portál.

Az Erste Lakástakarék sokáig az egyik legkedveltebb megtakarítási forma volt, főleg az évi 30 százalékos, maximum 72 000 forintos állami támogatás miatt, aminek segítségével akár 10 százalék feletti éves hozamot is elérhettek a megtakarítók. A kormány viszont 2018 októberében megvonta a támogatást az új szerződések esetében, így viszont a hozam viszont nagyjából 1-2 százalékra redukálódott, miközben megjelent az éves átlagban majdnem 5 százalékos hozamot kínáló Magyar Állampapír Plusz is.

Az állami támogatás megvonása után megmaradt három szolgáltató, a Fundamenta Lakáskassza, az OTP Lakástakarékpénztár és az Erste Lakástakarék is igyekezett új termékekkel reagálni a változásokra, ám az új szerződések volumene jelentősen visszaesett.

Az OTP Lakástakarék szintén majdnem pontosan egy évvel az állami támogatás megvonása után, 2019 októberében jelezte: felfüggeszti a termékek értékesítését, és még ugyanebben a hónapban az Erste Lakástakarék is bejelentette, hogy átveszik a korábban negyedik szereplő Aegon Lakástakarék portfólióját.

Az Erste mostani kivonulásával, így már egyedüliként a Fundamenta Lakáskassza maradt, amely kínál lakástakarék-pénztári megtakarítást az ügyfeleknek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!