szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Csak annyit közöltek, hogy szerintük korrekt megállapodás született.

Üzleti titok, hogy mennyiért vette meg a debreceni Aranybika szállót a Mathias Corvinus Collegium (MCC) – számolt be az RTL Híradó a riportjában. Annyit írtak a csatorna kérdésére, hogy korrekt megállapodás született.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára csütörtökön jelentette be, hogy a patinás Aranybika szálló lesz a jövőben az MCC tehetséggondozási és oktatási programjainak debreceni központja. Először a szálloda új szárnyát alakítják át, addig a régi szállodarészben kezdődik meg a képzés, amely később a felújított részben működik tovább. Ezután következik a régi épület felújítása, amelyet ismét szállodaként fognak működtetni.

A közérdekű vagyonkezelő alapítvány korábban százmilliárdos állami támogatásokban részesült, ennek egy részét fordítják az újabb képzőhelyek kialakítására. Kaptak Mol és Richter részvényeket, illetve ingatlanokat, köztük a pécsi egykori tiszti kaszinót és a révfülöpi vitorláskikötőt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!