szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egyezkedés kezdőik az ORTT és a Sláger Rádió között. A közel százmilliós büntetés felét fizetné ki a kereskedelmi adó.

A felek közötti peres ügyek megegyezéses rendezéséről kezdődnek tárgyalások a közeljövőben az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), valamint a Sláger Rádió között.

Néhány reklámidő-túllépés mellett zömében a kiskorúak védelméről szóló szabályok megsértése miatt rótt ki büntetéseket a kereskedelmi adóra az ORTT; a „csomagban” több éve kiszabott kötbérek megfizetéséről is egyeztetnek a felek.

A testület e heti ülésén adott felhatalmazást saját hivatalának, hogy tárgyaljon a kérdésben a műsorszolgáltatóval. Más műsorszolgáltatóval jelenleg nincsenek hasonló egyeztetések.

Egyes források szerint 80-100 millió forintra becsülhető a rádió által le nem rótt büntetések összértéke, és - ha megegyezés születik - ennek mintegy fele folyhat be a médiahatósághoz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
OS Itthon

Elmarasztalták a biciklistákon viccelődő Sláger Rádiót

Súlyosan sértette a biciklistákat, az elgázosításukkal való viccelődés, amely a holokauszt áldozatainak emlékét, és ezeken keresztül az egész magyar társadalmat sértette – ezt állapította meg az ORTT Panaszbizottsága a Bumeráng című műsorban elhangzottakról.

MTI Itthon

Az ORTT is érdeklődik az elmaradt rádiós átutalások után

A Magyar Rádiónak juttatott állami források átutalásáról érdeklődik a közszolgálati intézményt felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökétől a médiahatóság - közölte a testület egyik, neve mellőzését kérő tagja szerdai tanácskozásuk után az MTI-vel.

MTI Média

ORTT-aggályok a Mónika-show miatt

Az RTL Klub egyik talkshow-jának szereplőivel aláírt szerződéssel kapcsolatos aggályainak adott hangot ismételten a médiahatóság a kereskedelmi csatorna képviselőivel folytatott konzultáción - mondta el Vékony Éva, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) szóvivője.

MTI Itthon

Átfogó ORTT-vizsgálat a Kossuth Rádió hírműsorairól

A Magyar Rádió Kossuth adója által sugárzott hírműsorok hosszú távú, átfogó tartalomvizsgálatát rendelte el az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) – tájékoztatta az MTI-t a médiahatóság MSZP-s delegáltja.

FBI: Az orosz hírszerzésnek akarták eladni Nancy Pelosi ellopott laptopját

FBI: Az orosz hírszerzésnek akarták eladni Nancy Pelosi ellopott laptopját

Operatív törzs: A 89 év felettieket a háziorvosok oltják majd, késik a Pfizer szállítmánya

Operatív törzs: A 89 év felettieket a háziorvosok oltják majd, késik a Pfizer szállítmánya

Online órája közben hunyt el egy Bács-Kiskun megyei iskola tanára

Online órája közben hunyt el egy Bács-Kiskun megyei iskola tanára