szerző:
MTI

Áder János, a Fidesz frakcióvezetője úgy minősítette az előző nap nyilvánosságra került számítógépes behatolási ügyet, hogy az "vihar egy kanál vízben".

"Azt  gondolom, Hiller István megköszönhetné, hogy csináltunk neki egy kis ingyen reklámot" - mondta Áder János, a Fidesz frakcióvezetője. 

Hiller István, az MSZP elnöke hétfőn szóvá tette, hogy a rendelkezésükre álló adatok szerint február 3-án a Fidesz server.fidesz.hu azonosítójú számítógépes szerveréről behatoltak az MSZP választási anyagaiba, és elvittek onnan terveket, egyéni képviselőjelölti kreatív anyagok különböző változatait.

Hiller szerint a Relatív Kft. reklámügynökség számítógépes szervere pontosan rögzítette és naplózta a külső behatolást. Ebből kiderül, hogy a behatolás a 212.108.197.155 ip-számú szerverről történt, ami a server.fidesz.hu. Hozzátette, hogy az MSZP még tavaly nyáron kötött szerződést az említett céggel a párt választási anyagainak előkészítésére. 

"Olyan súlyos hadititokhoz sikerült például hozzáférni, hogy miként néz ki Hiller István a különböző reklámanyagokon" - reagált Hiller bejelentésére Áder János, aki szerint  nem álproblémákkal kellene foglalkozni. A nagyobbik ellenzéki párt frakcióvezetője szerint "semmiféle jogi probléma nincsen", mert "nyilvánosan hozzáférhető, elérhető információkról van szó".

A rendőrség által bűncselekmény alapos gyanújával indított nyomozásról Áder azt mondta: "úgy látszik, kampány van, s az MSZP, a kormány minden kampányeszközt bevet. Úgy tűnik, hogy gazdagodnak a kampányeszköztárak". 

Arra a kérdésre, hogy eszerint a rendőrség szocialista befolyás alatt áll-e, Áder János visszakérdezett: "Ki irányítja a rendőrséget? Ki irányítja az országos rendőrfőkapitányt?" A válaszra, miszerint az országos rendőrfőkapitányt a belügyminiszter irányítja, Áder János azt mondta: "egyetértünk ebben".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

Fidesz-szerverről törtek be az MSZP-számítógépébe?

Hiller István szerint "alapos ok" van feltételezni, hogy február 3-án a Fidesz server.fidesz.hu azonosítójú számítógépes szerveréről hatoltak be az MSZP választási anyagaiba és vittek el onnan terveket, egyéni képviselőjelölti kreatív anyagok különböző változatait. Az MSZP elnöke sajtótájékoztatót tartott az esetről.

Béremelést akar kiharcolni a Pedagógusok Szakszervezete

Béremelést akar kiharcolni a Pedagógusok Szakszervezete

A "brazil Trump" megkönnyítette a fegyvervásárlást

A "brazil Trump" megkönnyítette a fegyvervásárlást

Kényszertörlések miatt apad drasztikusan a magyar cégek száma

Kényszertörlések miatt apad drasztikusan a magyar cégek száma

Három év alatt háromszorosára nőtt a lakásépítési kedv

Három év alatt háromszorosára nőtt a lakásépítési kedv

Sokba kerültek a rasszista megjegyzések a Nobel-díjas kutatónak

Sokba kerültek a rasszista megjegyzések a Nobel-díjas kutatónak

Három pitbull támadt egy 13 éves fiúra és húgára Ötvöskónyiban

Három pitbull támadt egy 13 éves fiúra és húgára Ötvöskónyiban