szerző:
MTI

Nem történt rendbontás Pokorni Zoltán péntek esti püspökladányi lakossági fórumán - mondta az MTI-nek Németh Lajos, az ORFK sajtóosztályának vezetője. Arnóth Sándor, a Fidesz helyi képviselője szerint tíz csuklyás ember, különböző tárgyakkal felfegyverkezve akarta lerohanni a rendezvényt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletvezetője Sámi Katalin rendőr százados közlése szerint történt ugyan bejelentés erre vonatkozóan, s a rendőrök kimentek a helyszínre.

"A MÁV ebédlőjében tartott fórum rendjét nem zavarták meg, rendbontás nem történt" - tolmácsolta a rendőrök helyi megállapítását az ügyeletvezető az MTI-nek.

Az ügyeletvezető részleteket nem közölt, s nem erősítette meg azt a más forrásból származó információt, miszerint álarcosok zavarták meg a Fidesz alelnökének és Arnóth Sándornak, a párt helyi jelöltjének a választási fórumát.

Az MTI más forrásból úgy értesült, hogy néhány símaszkot viselő fiatal be akart menni az épületbe megzavarni a politikai rendezvényt, a rendezők azonban ezt megakadályozták, és kihívták a rendőrséget, de rendőri intézkedésre nem került sor, mert hivatlan látogatók már elmentek.

Az ORFK sajtósa elmondta: a tíz fiatal - akik nem voltak helybéliek - miután távozott a fórumnak helyet adó épület bejáratától, a vasútállomáson hangoskodott, ezért igazoltatták őket a rendőrök. A csoport néhány tagjánál közbiztonságra különösen veszélyes eszközt, pillangókést találtak, ezért előállították őket. Az intézkedést követően a csoport elhagyhatta a kapitányságot.

Németh Lajos közölte: "nem a kampányrendezvénnyel összefüggésben történt a rendőri intézkedés".

A fideszes Arnóth Sándor közölte: a tíz embert csak "kézitusával" tudták kiszorítani az előtérből. Hozzátette: "ha nincs ott a Lungo Dromos baráti köröm, akkor (...) ezek a csuklyás emberek lerohanják a mi politikai gyűlésünket. (...) Ha ez nem törvénysértés, akkor mire kell várni még? Kalasnyikovra?". A politikus közölte: "bennünket, a tanukat még nem hallgattak ki".

Délután a Fidesz bejelentette: a választási kapmpány és a szavazás során elkövetett visszaélések feltárására - Kontrát Károly, az Orbánkormány egykori belügyi államtitkárának vezetésével -  megalakítják az Új Demokrácia Központot.

Arnóth Sándor a püspökladányi eseményeket összefüggésbe hozta Báránd fideszes polgármesterének esetével, akit szombaton Kabán elzavartak egy futballmérkézésről.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Fokozott védelmet kapott Dobrev Klára

A Köztársasági Őrezred elrendelte a kormányfő családja védelmét egy ismeretlen telefonhívása miatt - írta pénteki számában a Népszabadság. A kormányszóvivő megerősítette, Dobrev Klára, a miniszterelnök felesége biztonsági kíséretet kapott.

Kovács Andrea (hvg.hu) Itthon

Mit ér a politikus, ha megbánja?

Ügynökmúlt, érettségi-tételbotrány, halált okozó baleset, Kulcsár-ügy, ízetlen viccelődés. A politikai felelősség mérettetett meg a fenti esetekben. A távozó politikusok többsége pártját óvja lemondásával, míg a helyükön maradók következetesen állítják: nem felelősek. Milyen a magyar politikus, ha számadásra kerül a sor?

MTI Itthon

Nomentana-ügy: megszüntették a nyomozást

Megszüntette a nyomozást a miniszterelnököt érintő Nomentana-ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség - közölte Répássy Róbert fideszes képviselő, aki másik két fideszes politikussal feljelentést tett az ügy miatt. Nyakó István, az MSZP szóvivője szerint sokadik alkalommal bizonyosodott be Gyurcsány Ferenc feddhetetlensége.

MTI Itthon

Elzavarták a meccsről Báránd fideszes polgármesterét

"A demokráciában példátlan eset történt Kabán": a futballmeccsről elzavarták Báránd fideszes polgármesterét, aki nézőként kísérte el faluja csapatát - véli Arnóth Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője.

MTI Itthon

Tárki: továbbra is fej-fej mellett a két nagy párt

A felnőtt lakosságon és a pártot választókon belül teljesen megegyezik az MSZP és a Fidesz támogatottsága - derül ki a Századvég Politikai Elemzések Központja és a Tárki február eleji felméréséből.

Itthon

Felzárkózott az MSZP, befutó helyen az SZDSZ

A Szonda Ipsos február közepi vizsgálata szerint „egy hétvégi választáson” százalékra ugyanannyi szavazatot kapna az MSZP, mint a Fidesz. Nyolc hónap után először valószínűsíthető az SZDSZ bekerülése az új parlamentbe. Növekedik a szavazási elszántság – közli a Népszabadság.

MTI Itthon

Kovács: az ORTT és a Fidesz akadályozza a digitális tévézést

Az Országos Rádió- és Televízió Testület (ORTT) egy "kifutófélben levő kövület", amely a Fidesszel együtt megakadályozta, hogy a parlament időben megalkossa a digitális televíziózással kapcsolatos törvényt - mondta az informatikai és hírközlési miniszter.

MTI Gazdaság

Orbán BA-nyilatkozata: populista, de valószínűtlen

A feltörekvő piacok londoni elemzői a magyar választási kampány "populista" jellegének újabb jeleként értékelték Orbán Viktor Fidesz-elnök nyilatkozatát a Budapest Airport esetleges visszavételéről, amit ugyanakkor valószínűtlennek minősítettek.

MTI Itthon

Gyurcsány: nem kiabálni, cselekedni kell

Nem kiabálni kell Magyarországon, hanem dolgozni, cselekedni és időnként áldozatokat hozni a hazáért, a városért és a családért - mondta Gyurcsány Ferenc Karcagon, pártja lakossági fórumán.

MTI Itthon

Hiller: erőltetett az összehasonlítás a náci jelszóval

Erőltetettnek tartja Hiller István, az MSZP elnöke azt, hogy a Fidesz egy náci jelszóhoz hasonlítja Gyurcsány Ferenc szocialista miniszterelnök-jelölt kampányszlogenét. Erről a pártelnök péntek reggel a közszolgálati televízióban beszélt.

MTI Itthon

A Fidesz ismétel: indul az Új Demokrácia Központ

A Fidesz Új Demokrácia Központ néven választási jogsegélyszolgálatot kezd működtetni hétfőtől a választások tisztasága érdekében - jelentette be Szájer József európai parlamenti képviselő és Kontrát Károly, a központ vezetője.

Januárban indulhat az impeachment Trump ellen

Januárban indulhat az impeachment Trump ellen

Kétszázhúszezernél is több embert vettek őrizetbe a Fülöp-szigeteki drogellenes kampányban

Kétszázhúszezernél is több embert vettek őrizetbe a Fülöp-szigeteki drogellenes kampányban

5 fejlesztés, ami megdobogtatja a geekek szívét 2020-ban

5 fejlesztés, ami megdobogtatja a geekek szívét 2020-ban

Kilencéves fiú tette le az egyetemi szintű matematikavizsgát Japánban

Kilencéves fiú tette le az egyetemi szintű matematikavizsgát Japánban

Elmeorvosi vizsgálat vár a tanárát megkéselő diákra

Elmeorvosi vizsgálat vár a tanárát megkéselő diákra

Döntetlen Bulgáriában, de így is kiesett a Fradi

Döntetlen Bulgáriában, de így is kiesett a Fradi