szerző:
MTI/hvg.hu

Demszky Gábor ingatlanspekulációnak nevezte az ingatlanspekulációkat, ezért sajtósa most magyarázkodik. Hunvald György szerint viszont az ingatlanspekulációt csak a sajtószóvivő értette ingatlanspekulációnak, aki azonban ott sem volt.

A sajtóban megjelent információkra utalt Demszky Gábor főpolgármester, amikor az Erzsébetvárosi Önkormányzat szerdai ünnepi ülésén úgy fogalmazott "óriási ingatlanspekulációk" vannak a kerületben - mondta a Főpolgármesteri Hivatal sajtófőnöke. "Csakis a sajtóban megjelent dolgokra utalt a főpolgármester, hogy milyen ingatlanügyletek voltak" - hangsúlyozta Czuk Dorottya. A kerület nagyon népszerű a befektetők körében, "valójában erre gondolt" - fűzte hozzá. 

Az erzsébetvárosi önkormány-zat trükkjei
Budapest VII. kerületében találékony emberek házanként közel 70 millió forintos hasznot vágnak zsebre, abból, hogy a közvagyont kiárusítják hiszékeny külföldieknek. A cikkhez kattinson.
További cikkek a témában:
A többi néma csend.
Pusztul a zsidó negyed
A fővárosi Erzsébetvárosi Önkormányzat annak alkalmából tartott ünnepi ülést, hogy a kerület 125 éve vette fel Erzsébet királyné nevét. Demszky Gábor főpolgármester ünnepi köszöntőjében Budapest egyik "legsokszínűbb, legpezsgőbb életű" városrészének nevezte a VII. kerületet. Ugyanakkor rámutatott arra, hogy a sokszínűség és gazdagság mellett "nagyon súlyos" szociális problémák, "óriási ingatlanspekulációk" is jelentkeznek a kerületben.

A VI. és a VII. kerület erősen korrupciógyanús ügyeit a hvg.hu számtalan alkalommal megszellőztette. A VII. kerületi ügyek esetében több civil szervezet azóta közösen pert kezdeményezett. Az ügy - súlya miatt - fővárosi szintről azonnal átkerült országos hatáskörbe, s a Nemzeti Nyomozó Iroda is vizsgálni kezdte a Hunvald György által irányított kerület ingatlangazdálkodását. Legutóbb pedig a történelmi zsidó negyed bontásáról, s Mazsihisz cinkos hallgatásáról számoltunk be. Ezt, s további cikkeinket a keretes részben éri el.

Az MTI-nek sikerült elérnie Hunvald Györgyöt is, a VII. kerületi polgármesteréből a Főpolgármesteri Hivatal sajtófőnöke által mondottak a következő reakciót váltották ki: "Demszky sajtósán, Czuk Dorottyán kívül, aki nem is volt jelen az ünnepségen, senki nem értette azt, hogy ma "ingatlanspekulációk" lennének a kerületben."

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Itthon

Andrássy úti paloták - dobra verve I.

Vajon miért ér az Andrássy út 3. „csak” 328 millió forintot, és a Divatcsarnok 3,6 milliárdot, mikor mindkettőben Lotz Károy freskói találhatók, azzal a különbséggel, hogy az Andrássy út 3-ban több falfestmény van? Miért szavazza meg a VI. kerületi önkormányzat a ház kisajátítását egy olyan, még éppen bejegyzés alatt álló, 3 milliós törzstőkéjű kft-nek, amelynek ügyvezetői huszonévesek, ismeretlenek az ingatlanberuházók körében és még saját tőkéjük sincs? Miért nem érvényesíthették a bérlők elővásárlási jogaikat? Miért bukkannak fel rendre azonos cég- és személynevek VI. kerületi ingatlanügyletek kapcsán? E rejtélyeknek próbál utánajárni háromrészes cikkünk és videóriportunk.

Sipos Anett Itthon

Andrássy 47.: 150 milliós vételár, meg ugyanennyi zsebbe?

A budapesti Trieszt Café tulajdonosa, Losonczy Pál, amikor megtudta, hogy eladják az Andrássy út 47-et, amelyben kávézója működik, vételi ajánlatot tett le banki biztosítékkal a Terézvárosi Önkormányzat asztalára. Hivatalos választ nem kapott, de egy tisztességtelen ajánlatot igen. Tekintélyes emberek egy pazar vacsora közben megsúgták neki, 150-200 millióért akár övé lehet az egész ház. Feltéve, hogy ugyanennyit még hozzátesz - egy aktatáskában.

Sipos Anett Itthon

Véget ért az Andrássy úti palota kálváriája: győztek a lakók

A hvg.hu tényfeltáró írásait követően (Andrássy 47.: 150 milliós vételár, meg ugyanennyi zsebbe? - 2006. június 26.) a média figyelme az ominózus palota eladásának kétes körülményeire terelődött, s úgy fest, a nyilvánosság ezúttal megtette hatását. A Fővárosi Ítélőtábla felülbírálta a korábbi, elsőfokú ítéletet és kimondta, hogy az ingatlanra vonatkozó adásvételi szerződés érvénytelen, mert az önkormányzat nem pályáztatta a házat, mielőtt eladta.

hvg.hu Gazdaság

Luxusberuházás: alapkőletétel az Andrássy úton

A budapesti Andrássy úton egy meglévő klasszikus épület felújításával, illetve öt új épületszárny megépítésével 77 luxuslakást épít a fővárosban a luxemburgi Orco Property Group. A beruházás értékét üzleti titokként kezelik.

Bomba sztori: az ellenzéki Bomba Gábort felnyomták a Bomba! energiaital miatt

Bomba sztori: az ellenzéki Bomba Gábort felnyomták a Bomba! energiaital miatt

Elindult Afrikába Zoltán, az egyetlen jeladós magyar fekete gólya

Elindult Afrikába Zoltán, az egyetlen jeladós magyar fekete gólya

Trump meghívást kapott Phenjanba

Trump meghívást kapott Phenjanba

Már a Jófogáson árulják a választási rezsiutalványokat

Már a Jófogáson árulják a választási rezsiutalványokat

A tudósok szerint sem lehetetlen 122 évig élni

A tudósok szerint sem lehetetlen 122 évig élni

Amerikában regisztrált címen gyűjtik a Fidesz-szavazók adatait

Amerikában regisztrált címen gyűjtik a Fidesz-szavazók adatait