szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A számlahitel nem jelent hosszú távú megoldást. Keressünk inkább kockázati befektetőket, vagy vegyünk fel kölcsönt. Az alábbi 10 helyen érdemes kutatnunk.

Vállalkozó sikerkalauzNem hagyja nyugodni egy nagyszerű ötlet, de fogalma sincs, hogy kezdjen hozzá a megvalósításához? A saját lábára szeretne állni, de nem tudja, mikor és hogyan érné meg? Induló vállalkozásban kíván partner lenni, de még nincs tapasztalata? Nem kell tanácsadókra költenie – elég, ha ezt a könyvet forgatja! Rendelje meg itt!
1. Hitelkártya – a tanácsadó és tervezőcégek alapítói tűnnek a legtehetségesebbnek azon a téren, hogy a hitelkártyáik között tologassák az adósságot, kihasználva a kamatmentes bevezető ajánlatok nyújtotta előnyöket.
2. Bankhitel – mindig fedezetet kell biztosítanunk, de amennyiben a visszafizetés terv szerint történik, a bank nem vonhatja vissza a hitelt.
3. Mikrohitel-program – a 9 főnél kevesebbet foglalkoztató mikrovállalkozások jó feltételek és egyszerű elbírálás mellett vehetnek fel kis kölcsönöket.
4. Régi biztosítások – ellenőrizzük a régóta fennálló biztosításainkat. Előfordulhat, hogy alacsony kamatú kölcsön felvételére jogosítanak.
5. Jelzálog – vegyünk fel jelzáloghitelt. Olcsó megoldás, de rengeteg kockázattal jár.
6. Széchenyi-kártya, Start hitelprogram – ha nem tudunk elegendő fedezetet nyújtani ahhoz, hogy bankhitelt vegyünk fel, még kaphatunk Széchenyi-hitelt, ami maximálisan 25 millió forint

lehet, vagy igénybe vehetjük a Start hitelt. Minél kisebb a hitelösszeg, annál kevesebb garanciára van szükségünk, általában elegendő a készfizető kezességvállalás is.
7. Eladás és visszlízing – általában lehetőség nyílik arra, hogy eladjuk, majd visszalízingeljük az eszközeinket, például a gépeket és a járműveket, így készpénzhez juthatunk anélkül is, hogy kölcsönhöz folyamodnánk.
8. Faktoring – ha díj ellenében faktorra bízzuk kintlévőségeink beszedését, akkor a faktor azonnal fizet, és így akár közel egy havi forgalomhoz hozzájuthatunk.
9. Közszféra – a gazdaságfejlesztési állami szervezetek gyakran kínálnak hitelprogramokat. Nézzünk utána, hátha mi beleesünk a célcsoportba.
10. Alternatív lehetőségek – mielőtt kölcsönhöz folyamodnánk, számítsuk ki, mi történne a felvétele nélkül. Könnyen kiderülhet, hogy nem éri meg ekkora felelősséget vállalnunk.

Bankhitel felvétele
 
Sokan számlahitellel finanszírozzák hosszabb távú adósságaikat. Pedig a számlahitel igazából a készpénzáramlás fenntartására szolgál, a hosszabb távú üzleti fi nanszírozási igények fedezésére hosszú lejáratú kölcsönt tanácsos felvenni.

Az alábbi 5 tanács segít a bankhitel felvételében:
 
• Frissítsük az üzleti tervet.
• Készítsünk cash flow előrejelzést a beruházással és nélküle.
• Mutassunk be a banknak egy optimista és egy pesszimista
előrejelzést is.
• Legyen menekülési útvonalunk arra az esetre, ha a beruházás
megbukna.
• Mutassuk be, hogyan profitáltak mások abból, amit mi is tervezünk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG Vállalkozás

Tíz lépés a cégnévválasztás felé

Sokan vélik még ma is úgy, hogy egy vállalkozás legfőbb ismérve szolgáltatásainak minőségében rejlik. Azonban nem szabad megfeledkeznünk a névválasztás elsőre talán banálisnak tűnő kérdéséről sem. Fontoljuk meg az alábbi 10 szempontot a névadás során.

hvg.hu Vállalkozás

Tíz módszer a lejárt tartozás behajtására

Vállalkozásunk szempontjából létfontosságú, hogy beérkezzenek a számlaösszegek. Néha kénytelenek leszünk a lejárt tartozások behajtásával foglalkozni. Íme 10 hatékony módszer ennek megkönnyítésére.

hvg.hu Vállalkozás

Tíz módszer a vállalkozás költségeinek csökkentésére

Nincs abban semmi kivetnivaló, ha úgy döntünk, visszafogjuk a vállalkozás növekedését, hogy kezelhető méretű maradjon a cégünk. Végül is, ha éjt nappallá téve dolgozunk, akkor nem jut időnk élvezni a sikert. Íme 10 lehetőség a cég karcsúsítására.