szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szolnoki Szigligeti Színház élére került Balázs Péter keddi kinevezésére reagálva a színház fiatal művészei közül többen elmondták, "nem ilyen szakmai műhelyben képzelik el a jövőjüket" – írja a Népszabadság.

Balázs Péter
© Müller Judit
Barnák László, az egyik távozni készülő művész a lapnak elmondta: a maga részéről "nem lát garanciát arra, hogy a teátrum méltó lesz a korábbi nagy elődök, Székely Gábor, Paál István vagy Schwajda György szellemiségének folytatására Szolnokon". Volt, aki azt mondta, külföldön próbál szerencsét, más "kihúzza ezt az évadot ilyen-olyan munkákkal" – jelezte a lap.

A Népszabadság emlékeztetett arra, hogy még mielőtt kihirdették volna, hogy Balázs Péter a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója, a fiatal színészek a Tisza moziban fórumot rendeztek, hogy meghallgassák a direktorjelöltek elképzeléseit, s ők akkor is elmondták: az "ügy már le van vajazva".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Kult

Balázs Péter lett a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója

Hét pályázó közül Balázs Péter színész, rendezőt választotta meg a fenntartó önkormányzat a szolnoki Szigligeti Színház igazgatójának, vezetői megbízása öt évre szól - jelentette be a Tisza-parti város közgyűlésének keddi zárt ülésen hozott döntését Szalay Ferenc polgármester.

MTI/hvg.hu Kult

Balázs Péter lehet a szolnoki színház igazgatója

A szolnoki önkormányzat a magyar színházak közössége nevében közzétett kérés ellenére nem függeszti fel a Szigligeti Színház igazgatói posztjára április 12-én kiírt pályázatát - közölte a város polgármestere. A Merlin színházban csütörtökön már tiltakozó levelet fogalmazott a színházi szakma több kápviselője.

Brit tanácsok karácsonyra járvány idején: Ne legyen se társasjáték, se közös éneklés

Brit tanácsok karácsonyra járvány idején: Ne legyen se társasjáték, se közös éneklés

Matolcsy György a privatizáció zavarosában - Egy gyűjtő arcképcsarnokából, 3.rész

Matolcsy György a privatizáció zavarosában - Egy gyűjtő arcképcsarnokából, 3.rész

Trump magára hagyja Afganisztánt és Irakot, kerül, amibe kerül

Trump magára hagyja Afganisztánt és Irakot, kerül, amibe kerül