szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A július 12-én kezdődő Balaton Sound elnevezésű zenei rendezvény miatt robbantással fenyegetőzött egy névtelen levél, amit Zamárdi polgármesterének küldtek el.

A fenyegető levél miatt az önkormányzat a rendőrséghez fordult - közölte Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere. A hétfőn kipostázott, kézzel írott levél tartalmáról elmondta: a névtelen szerző azt állítja, sok környékbeli tüntetni akar a polgármesterei hivatal előtt, de vannak, akik radikálisabb eszközökkel, például Molotov-koktélok dobálásával akarnak hangot adni tiltakozásuknak az üdülőhely nyugalmát zavaró rendezvény miatt. 

"Sajnos egyre kevésbé toleránsak az emberek, az pedig különösen is sajnálatos, hogy könnyen fenyegetőznek, ahelyett, hogy igyekeznének egyezségre jutni, nagyobb megértést mutatni" - mondta a Balaton parti település polgármestere a négynapos rendezvény elleni tiltakozás kapcsán. Megjegyezte: ilyen forráshiányos időszakban nem teheti meg a település, hogy elutasít egy olyan, várhatóan sikeres rendezvényt, ami vendégeket vonz Zamárdiba, és így jelentős bevételt jelent. Hozzátette: az önkormányzat húszmillió forintos bevételre számít, amiből egyebek mellett utat aszfaltoznak majd az üdülőterületen.
 
Csákovics Gyula emlékeztetett, a múlt évben az egyetemisták és főiskolások találkozóján (EFOTT) 30-40 ezren vettek részt, ami vendéglátósoknak és szobakiadónak is jelentős nyereséget hozott, a üdülőtelep pedig egy újabb aszfaltozott utat kapott a bevételből.
 
Akkor is voltak, akik tiltakoztak, főként az éjszakába nyúló programok miatt - mondta a polgármester, aki a mostani rendezvényre való "felkészítésként" július 7-ére üdülőhelyi fórumot hirdetett, ahol a zenei fesztivál szervezői személyesen tájékoztatják a nyaralótulajdonosokat a rendezvény részleteiről. A többi között arról, hogy kérésére éjfélkor vége lesz a koncerteknek.
 
A polgármester reményét fejezte ki, hogy a rendezvény a tavalyihoz hasonlóan sikeres lesz, amire szerinte az jelent garanciát, hogy a Balaton Sound programjában neves és igényes zenét játszó együttesek szerepelnek.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Folk György (hvg.hu) Kult

Nem csak Sziget van: elektronikus alternatívák

Valódi piaccá kezd szilárdulni a kisebb, de konkrétabb célcsoportot mozgató elektronikus fesztiváloké. Ezek közül e héten a No Man’s Landet, majd augusztus közepén az O.Z.O.R.A. Fesztivált is újfent megrendezik, növekvő látogatószámmal, amelyben egyre nagyobb a külföldiek aránya.

Réz Anna: Jövőre várva

Réz Anna: Jövőre várva

16 ezer vadat gázoltak el az elmúlt vadászati idényben

16 ezer vadat gázoltak el az elmúlt vadászati idényben

Az iPhone 13 kijelzője alatt térhet vissza a Touch ID

Az iPhone 13 kijelzője alatt térhet vissza a Touch ID