szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Országos politikai napilapokban tette közzé hétfőn a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára kiírt pályázat felhívását a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöksége; a szöveget kedden és szerdán is megjelentetik.

Százhúszezer forint ellenében november 12-e és 30-a között, munkanapokon délelőtt tíztől délután két óráig vehetik át a közalapítvány titkárságán az érdeklődők a pályázati csomagot.

A pályamunkákat január 28-án négy órán át, délután kettőig adhatják le a posztért versenybe szállók ugyanott; az indulók személyes meghallgatása február 4-e és 6-a között lesz, míg az elbírálás határideje február 25.

A posztért versenybe szállónak valamely uniós tagország teljes jogú állampolgárának és büntetlen előéletűnek kell lennie, de elvárás az anyanyelvi szintű magyar nyelvismeret, az MA-fokozat vagy az ezzel egyenértékű egyetemi diploma, legalább ötéves vezetői gyakorlat, tárgyalóképes nyelvtudás angol és még egy idegen nyelven.

A pályázónak előzetesen vállalnia kell, hogy vagyonnyilatkozatot tesz, valamint nyilatkozik: a pályázó semmilyen módon nem működött együtt a volt szocialista országok titkosszolgálataival. Követelmény a szakmai önéletrajz elkészítése is.

Március elején jár le Rudi Zoltán tévéelnöki mandátuma; a kuratóriumi elnökség október 17-én döntött úgy, hogy pályázatot ír ki a tisztségre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Rudi nem találja helyetteseit

Az egy évtizeddel ezelőttivel megegyező összegből, mintegy 30 milliárd forintból gazdálkodik, a négy évvel korábbinál valamivel nagyobb létszámmal működik a Magyar Televízió (MTV) – derül ki a Rudi Zoltán elnök által a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége számára készített beszámolóból.

MTI Itthon

MTV: szerdán szimpátiaszavazás lesz Rudiról

Már szerdán szimpátiaszavazást rendez a Magyar Televízió (MTV) Közalapítvány kuratóriumi elnöksége: a tét az, hogy adnak-e lehetőséget Rudi Zoltánnak, hogy pályázat nélkül újrázzon a közmédium elnöki posztján - közölték testületi tagok.

MTI Itthon

Nincs döntés Rudi Zoltán jövőjéről a kuratóriumi ülésen

Nem döntöttek sem szerdai informális találkozójukon, sem az azt követő testületi ülésen a Magyar Televízió (MTV) Közalapítvány kuratóriumi elnökségének tagjai arról, pályázatot írjanak-e ki a tévéelnöki posztra, vagy kezdeményezzék, hogy újrázhasson Rudi Zoltán, a jelenlegi vezető - értesült a kuratórium több tagjától a nap folyamán az MTI.