Tetszett a cikk?

Vona Gábor kifejtette: Tom Lantos, „az ördögien gyorsan működő szervezet” tagjaként Demszky vagy Magyar Bálint hívására érkezett a célországnak nyilvánított Magyarországra a Magyar Gárda megalakulásának hírére. Rabszolgaságba akarják taszítani a magyarságot – hangzott Cegléden. A szeretett magyar nép is megkapta a magáét az oroszlánszívű szónokoktól.

Balról jobbra: Usztics Mátyás, Vona Gábor és
Dósa István. Jobbról jobbra
© Szegő Péter
Péntek este a ceglédi Kossuth Lajos Művelődési Központban mintegy kétszáz érdeklődő jelenlétében mutatkozott be a Magyar Gárda. Az est házigazdája, Korondi Miklós, a ceglédi Jobbik-szervezet elnöke, a MIÉP-Jobbik 2006-os helyi országgyűlési képviselőjelöltje fölolvasta Vona Gábornak Orbán Viktorhoz a napokban írt nyílt levelét. Aztán személyesen jött maga a levélíró, a Jobbik elnöke és a Gárda alapítója, Vona Gábor. Annak az óhajának adott hangot, hogy Gyurcsány Ferenc a kormányfői székből ne utazó nagykövetté „bukjon fölfele”, mint azt Medgyessy Péter tette, hanem Zuschlag János cellatársa legyen. Vona nem csupán a jelenlegi kormány távozását sürgette, hanem úgy vélte, hogy „az egész jelenlegi politikai rendszer újragondolására van szükség”.

Nagy ívű történelemértelmezésében a pártelnök kifejtette: a kommunisták egyre degeneráltabbak. „Ha Kun Béla vagy Szamuely Tibor élne, Kun Béla kitörölné a telefonkönyvéből Gyurcsány Ferenc nevét, Szamuely meg leköpné őt az első adandó alkalommal” – fejtegette mintegy demonstrálva, mennyire higgadt ő a degeneráltakhoz képest. Aztán példáját adta, hogyan kell a megmenteni vágyott magyarokról beszélni. A magyar emberek vagy birkák, akiket az orruknál fogva vezetnek, vagy bárányok, akik mindezt eltűrik - kesergett a hivatásos magyarmentő.

Az 1956-os forradalom Vona szerint az 1945-ben (így! - Sz. P.) véget ért Horthy-rendszernek volt köszönhető szociológiailag, mert 1956-ban még voltak, akiket a kommunizmus nem butított el, de – tette hozzá a drága árammal szépen kivilágított teremben – „1956 óta sötétségben élünk.” A rendszerváltás során „Magyarország lepaktált a hatalomátmentés ügyében az itteni és a nemzetközi hatalmakkal” – hangsúlyozta Vona. Szerinte az új tagok közül Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz a legrosszabb föltételekkel. Kijelentése alátámasztására már nem volt idő.

A szónok kitért Simon Peresz októberi, elhíresült kijelentésére, miszerint „fölvásároljuk Magyarországot.” „Célország vagyunk. Hatmillió magyarra van szükség, hogy legyen, aki megtermeli a javakat. Rabszolgaságba akarják taszítani a magyarságot” – állította a gyarmatosítástól rettegő Jobbik-vezér. Tiszta szerencse, hogy - mint mondta - a Gárda ebből a helyzetből mutat kiutat.

„A Magyar Gárda megalakulásának nyilvánosságra kerülését követően két-három nappal már itt is volt Tom Lantos. Ha belegondolunk, micsoda ördögien működő szervezet, amelyik ilyen gyorsan tud reagálni. Az elnököt leszámítva a legmagasabb rangú amerikai külpolitikus (sic!), Tom Lantos kavargatja a kávéját valahol Miami Beach környékén, kap egy telefont D. Gábortól vagy M. Bálinttól Magyarországról, hogy gáz van, valami nem stimmel, azonnal, de azonnal. És akkor megkérdezi Tom Lantos, hogy szálloda, repülő. – Minden kész van, Tomi bácsi, csak jönnöd kell. A sajtótájékoztató is már meg van oldva” – ecsetelte elképzelését Vona a Miami Beach-Gizella út tengely működési mechanizmusáról.

Vona szerint a Magyar Gárdát agyonhallgatja a média. Cikkünk is nyilván ezt bizonyítja. Bár korábban meg azt hallhattuk tőlük, hogy túl sok figyelmet fordítunk rájuk, de persze nekünk, birkáknak és bárányoknak nehéz belelátni a sok kiművelt emberfőbe, amelyek a Gárdát irányítják. „Horthy Miklós kormányzó úr” bevonulásának évfordulóján például Kenderesen százötven gárdista jelent meg a Horthy-kriptánál, erről a „méltósággal teli ünnepélyről” azonban a sajtó semmit sem közölt - háborgott a szónok. Szerinte aki az árpádsávos zászlótól vagy a Magyar Gárda árpádsávos címerétől fél, az a magyarság fölemelkedésétől fél. A kérdés az – tette hozzá –, hogy „ők” mit keresnek ebben az országban. „A cél pedig az, hogy Magyarország a magyaroké legyen” – fejezte be fölszólalását Vona.

A magyarok és a zsidók után a cigányok is helyre lettek téve. A Magyar Gárda főkapitánya, Dósa István szerint „a Gárda honlapjára naponta érkeznek levelek Zalából, a Nyírségből, Borsodból, kis falvakból, ahonnan segítséget kérnek az őket érő állandó atrocitások, bántalmazások, rablások miatt. Ma egész országrészeket tartanak terror alatt bűnözők. A Magyar Gárda föl kívánja venni a kesztyűt. Ki kívánunk állni mindenhol, ahol a magyarokat mindenféle retorzió nélküli támadás érheti.” A volt katonatiszt hozzátette: ehhez fegyelmezett, elkötelezett és motivált Magyar Gárdára van szükség. Úgy vélte: szétverték a hadsereget, beleértve a tartalékos állományt is. Ezt a hiányt kívánja betölteni a Magyar Gárda. Szervezetük tagságának rendkívül szigorú föltételei vannak és kiszűrik maguk közül az önjáró embereket. Példamutatással szeretnének elöl járni az „atomizált, szétesett társadalomban” – szögezte le katonásan.

Usztics az aljas férgekről (Oldaltörés)

A rendezvényre invitáló plakát
© Szegő Péter
A Magyar Gárda tiszteletbeli főkapitánya, Usztics Mátyás azt mondta: nem öt párt van a parlamentben, hanem egy, amelynek öt arca van. A hvg.hu tudósítójának idevonatkozó kérdésére hozzátette: artikulációban talán lehetnek különbségek a parlamenti pártok között, de politikai stratégiájukban, hosszú távon nem. Mindegyik pártnak úgy jó a jelenlegi helyzet, ahogy van - artikulált mintaszerűen Usztics.

A Gyurcsányt elmeháborodottnak tartó – mert ez a testbeszédéből, úgymond, kiderül – színész szerint az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülését követően az ellenzéknek vissza kellett volna adnia a mandátumát, ehelyett kiegyezett, mint annak idején Deák, a a haza atyja (sic!). Usztics Kuncze Gábor szemére vetette, amiért belügyminiszterként „agyrohamában elfelejtette, hogy miért kellene Wass Albertnek magyar állampolgárságot adnia. De számtalan – engedelmet a kirohanásért – szarházi azóta már megkapta. Becstelen, utolsó, aljas férgek, akik ennek az országnak a vesztét akarják.” [Vass Albert valójában már az Antall-kormány alatt kaphatott volna magyar állampolgárságot, de ő méltóságon alulinak tartotta, hogy hivatalosan is elindítsa az eljárást, és kérelmezzen. - A szerk.] „Aki elképesztő vagyonokat gyűjtött össze, az is legfeljebb egyszer tud egy nap reggelizni, egyszer tud ebédelni és vacsorázni is. Egyszerre három autóban nem tud ülni, egyszerre négy repülőgépet nem lehet használni. Fölmerül a magunkfajta, egyszerű emberben a kérdés: mi végre kell még mitőlünk rabolni? Mi az, amitől még az ő fajtájuk nem lakott jól? Magyarok-e azok, akik a döntéseket meghozzák? Magyarországon dől-e el Magyarország sorsa?” – tette föl a költői kérdéseket a színész szónok. A válaszokat persze a teremben mindenki tudta. A megjelentek jól értették egymást, csakhát a fűtött teremből előbb-utóbb ki is kellett jönni a nagy sötét és hideg alföldi éjszakába.

Előtte azért a gárdásoknak volt még néhány hörrentése, elvégre címerállatuk nem a horgas csőrű turul, hanem stílszerűen az oroszlán, ami köztudomásúan az állatok királya. „Magyarország védtelen és kiszolgáltatott, nincs őt megvédeni képes fegyveres ereje” – fogalmazott Dósa Istvánnal egyetértve Usztics Mátyás. „Ez önmagában nem lenne baj. A baj az, hogy a környező országoknak viszont mind erős hadseregük van” – mutatott rá. Usztics Kövér Lászlót is – aki szerinte a pápai pártbizottság titkára volt, ami persze nem igaz –   kritizálta, amiért a Fidesz Országos Választmányának elnöke a Heti Válaszban „a hülyeség mélységének” nevezte a Magyar Gárdát. Ezek után Usztics Francia Kiss Mihályról, Héjjas Ivánról és Prónay Pálról emlékezett meg meleg szavakkal. „Ha akarunk tenni a hazánkért […], nem játszhatunk parlamentesdit, nem vehetjük figyelembe a demokrácia szabályait. Demokráciát csak demokratákkal lehet csinálni” – célzott terveikre a szónok. Ezzel az utolsó mondattal legalább biztosan egyet lehet érteni - még a birkáknak is.

Szegő Péter / Cegléd

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Közel 600 új taggal bővült a Magyar Gárda

Közel hatszáz új taggal gyarapodott a Magyar Gárda, a magyar közéletben komoly vitákat kiváltó szervezet új tagjai vasárnap a budapesti Hősök terén, kordonnal elzárt területen tettek esküt. Az MSZP szerint az ellenzék részéről ismét kettős beszéd folyik.

hvg.hu Itthon

Gárda: videó az avatásról

Pátosz és nótaszó, dörgedelmek és hiedelmek. A szokásos szereposztás és koreográfia: parádézik a Magyar Gárda. Tekintse meg videónkat!

MTI Itthon

A Magyar Gárdáról ír internetes kiadásában a Der Spiegel

A múlt szélsőjobboldali szellemei címmel közölt írást vasárnap a Magyar Gárdáról internetes kiadásában a Der Spiegel. Nemzetközi példákat is felsorolva a lap arra a következtetésre jut, hogy a jólét csökkenésére vezethető vissza a kelet-európai országokban a szélsőjobboldal előretörése. Ugyanakkor a Fidesz feltűnően tartózkodó viselkedésének okát a szélsőjobboldali szavazatok megszerzésében látja.

HVG Itthon

Nyerő biznisz lehet a Magyar Gárdából

A Magyar Gárda Egyesület alapítói közül többen is érdekeltek valamilyen jobboldali szellemiségű bizniszben, s a jelek szerint a gárda maga is széles üzleti vállalkozássá nőheti ki magát – írja a HVG legfrissebb, csütörtökön megjelenő száma.

Nőnap? Csak menstruációról ne beszéljünk!

Nőnap? Csak menstruációról ne beszéljünk!

Pofátlanul parkoló szuperautók leptek el egy svájci kisvárost

Pofátlanul parkoló szuperautók leptek el egy svájci kisvárost

Gulyás: szerdáig még 400 ezer oltás lesz

Gulyás: szerdáig még 400 ezer oltás lesz