szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Futureal Csoport városképformáló beruházásba fogott Őrmezőn az osztrák Akron Csoporttal közösen. A beruházók ambíciója, hogy átrajzolják Dél-Buda sziluettjét az Őrmező Irodaparkkal.

Az őrmezei felhőkarcolók látványterve
Vitára bocsátva
„Budapest nyugati kapujában szeretnénk kialakítani egy olyan üzleti parkot, amelyben a tervezett magasházak már messziről jól azonosíthatók lesznek” - mondta Futó Gábor , a Futureal Csoport vezérigazgatója. 

„Hamarosan vitára szeretnénk majd bocsátani készülő koncepcióterveinket, ezek között szerepel például egy 150 méter magas épület anyaga is, amelyet a városépítészeti pályázat nyertesével és egy angol tervező bevonásával dolgoztunk ki. Ez az impozáns, több toronyból álló irodaház minden nagy cég számára ideális cégközponttá válhat, hiszen a fővárosba nyugatról érkezőket első látványként fogadja majd az épületegyüttes."

A terület a leendő 4-es metró végállomása, az M1 és M7-es autópályák közvetlen kapcsolata, valamint számtalan busz és villamos járat végállomása mellett fekszik. Az új irodapark kivitelezése jövő év tavaszán indul, és a tervek szerint több ütemben épül meg. Az első ütem várható átadási időpontja 2010 4-6 toronyépületből álló markáns iroda park építése valósul meg több fázisban. Etaponként körülbelül 15-35 ezer négyzetméter megépítésére kerül sor, amely összességében közel 100 ezer négyzetméternyi bérbe adható iroda területet jelent. Az irodákhoz a tervek szerint 1000-1500 gépkocsit befogadó, földalatti parkoló is épül. Kikapcsolódódásra pedig az épületeket körülölelő nagykiterjedésű zöldterületek, parkok, éttermek, kávézók és további kereskedelmi és szolgáltató egységekkel nyújtanak lehetőséget.

Az irodapark mögött, az Etele téren is további fejlesztések várhatóak ezzel egyidőben. A vegyes funkciójú beruházás fő célja a kiskereskedelem és szolgáltató központ kialakítása mellett Dél-Buda új városközpontjának megteremtése.

Az ingatlanfejlesztés jelenleg koncepciótervezési fázisban van, amelyre neves magyar és osztrák tervező irodák kaptak felkérést. A Futureal és az Akron megegyezett abban, hogy az Őrmezőn épülő új irodapark teljes operatív irányítását is a Futureal végzi. A bérbeadást a CB Richard Ellis végzi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
227 ezer forintnak megfelelő lesz a szlovák minimálbér

227 ezer forintnak megfelelő lesz a szlovák minimálbér

Most kiderül, hogy megtisztítható-e egy ország a vírustól, ha mindenkit letesztelnek

Most kiderül, hogy megtisztítható-e egy ország a vírustól, ha mindenkit letesztelnek

Régóta várt funkciót tesztel a YouTube, segíthet spórolni a mobilnettel

Régóta várt funkciót tesztel a YouTube, segíthet spórolni a mobilnettel