szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Előzetes letartóztatásba helyezett az Esztergomi Városi Bíróság négy férfit, akiket a polgármester házának és autójának felgyújtásával gyanúsítanak.

Az ügyben érintett személyek a gyanú szerint jelentős kárt okozó rongálást követtek el, büntetésük egytől öt évig tartó szabadságvesztés lehet - tette hozzá Széplaki László, a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság sajtószóvivője

Meggyes Tamás autóját és épülő családi házát április 8-án gyújtották fel. A Nemzeti Nyomozó Iroda a háznál talált benzineskannák alapján kedden elfogta a felbujtót, a közvetítőt és az elkövetőket.

Meggyes Tamás polgármester az előzetes letartóztatás előtti napon Esztergom honlapján közleményben jelentette ki, hogy a "támadások hátterében egy vállalkozói-politikai összefonódás áll, amelynek két tagja, Misznéder János és Horváth Mihály".

A két férfiról a polgármester a honlapon közli, hogy februárban "egy Fideszes önkormányzati képviselőt kerestek meg több millió forinttal, hogy rávegyék a testület feloszlatásának elősegítésére".

Az április 8-ai gyújtogatás hátterében a Nemzeti Nyomozó Iroda gyanúja szerint M. János, esztergomi építési vállalkozó áll. A üzletembert a támadás előtt bírságolta meg az önkormányzat magas összegre.

"A legsúlyosabb rágalomnak minősülnek Meggyes Tamás személyemet a gyújtogatással összefüggésbe hozó kijelentései" - mondta az MTI megkeresésére Horváth Mihály, aki a Vállalkozók Pártjának színeiben az esztergomi képviselő-testület tagja.

Horváth Mihály hozzátette, hogy tíz éve a város egyik vállalkozója, politikai ambíciói azt szolgálták, hogy Esztergom élére Meggyes Tamás kerüljön, ezért évekig a kampányfőnökeként dolgozott.

A képviselő kijelentette, hogy a testületben többször szót emelt az ellen, hogy egy épülő szálloda mélygarázsában 350 parkolóhelyet megvásároljon a város, mert az szerinte az esztergomiak érdekeivel ellentétes. "Nem lehet nem észrevenni az összefüggést a polgármester rágalmai és az elmúlt hónapok során képviselőként végzett munkám között" - mutatott rá Horváth Mihály, aki Meggyes Tamást állításainak visszavonására és bocsánatkérésre szólította fel.

Az MTI-nek nem sikerült elérni Meggyes Tamást.

Az Országgyűlés hivatala pénteken közleményben cáfolta azt a több híradásban is megjelent értesülést, hogy alkalmazta volna, szerződésben vagy más kapcsolatban állna vagy állt volna P. Renatóval, akit a hvg.hu Perza Renatóként nevezett meg. A portál azt írta, hogy a férfi az Országgyűlés protokollszakértője mellett dolgozott, így parlamenti belépője volt, és vezető politikusokkal is kapcsolatban állt.

Az MTI - parlamenti forrásból származó - információi szerint Perza Renato legutóbb, 2005-ben az MDF-től kapott parlamenti belépőt. Az értesülést az MDF sajtóirodája is megerősítette.

A férfi saját honlapján - egyebek mellett - az szerepel, hogy 2001 és 2003 között az FKGP országos központjának biztonsági és protokollfőnöke, 2003 és 2004 között pedig a Honvédelmi Minisztérium parlamenti szakértője volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt a megújult plugin hibrid Mitsubishi Outlander

Itt a megújult plugin hibrid Mitsubishi Outlander

Tömeges vizsgacsalás miatt repülhet 49 elsőéves joghallgató a Bukaresti Egyetemről

Tömeges vizsgacsalás miatt repülhet 49 elsőéves joghallgató a Bukaresti Egyetemről

Bruce Springsteen 500 dolláros bírságot kapott

Bruce Springsteen 500 dolláros bírságot kapott