szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

Júliusban folytatják a vasutasok a sztrájkot, ha addig nem születik megállapodás a MÁV vezetésével - értesült a HavariaPress. A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz) MÁV-Start társasági választmánya csütörtöki ülésén ellenszavazat nélkül foglalt állást a sztrájk folytatásáról.

A választmány felszólította a sztrájkbizottságot, hogy amennyiben addig nem születik megállapodás követeléseikről, júliusban folytassák a sztrájkot. A szakszervezet a kiszervezés folytán a MÁV Gépészet ZRt-hez, a MÁV Trakcióhoz, valamint a MÁV-Start ZRt-hez került vasutasok részére 10 százalékos, alapbérarányos kihelyezési pótlékot követel. A MÁV-Start esetében ezen felül az idei évi bérfejlesztés során legalább 6,9 százalékos alapbéremelést követelnek, az eddig megajánlott 2,9, illetve 3,4 százalékos helyett.  A sztrájkolók ezeken felül minden vasutas számára nettó 250 ezer forint egyszeri kifizetését is követelik a MÁV Cargo ZRt. privatizációjából a jövőben befolyó vételárból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

A MÁV szerint kifulladt a vasutassztrájk

A MÁV úgy értékeli, hogy a hétfői vasutassztrájk kifulladt, mert a dolgozók többsége hétfőn részt vett a vasúti közlekedés lebonyolításában - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága. A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete szerint sikeres volt a sztrájk.

MTI Karrier

Majális helyett sztrájkolnak a vasutasok?

Május 1-jén majálisozás helyett ismét sztrájkolhatnak a vasutasok. Gaskó István, a február 1-je óta többször felfüggesztett gördülő sztrájkot szervező szakszervezet elnöke a Népszabadság pénteki számában azt mondta, hogy nem mondanak le követeléseikről.

MTI Itthon

Jogellenes a vasutasok egyik sztrájkkövetelése

A Fővárosi Munkaügyi Bíróság tegnap meghozott kiegészítő végzésében megállapította, hogy nem tekinthető jogszerűnek a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) további 1,1 százalékos bérfejlesztésre szóló sztrájkkövetelése.

Új finanszírozási rendszer jöhet ősztől az egyetemeken

Új finanszírozási rendszer jöhet ősztől az egyetemeken

Kórházi főigazgatóság: 4 ezer egészségügyi dolgozó nem írta alá az új szerződését

Kórházi főigazgatóság: 4 ezer egészségügyi dolgozó nem írta alá az új szerződését

Lehet, hogy műteni kell Willi Orbánt

Lehet, hogy műteni kell Willi Orbánt