szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Karsai József szocialista párti országgyűlési képviselő szerint hatalmas kárt okozott az Auchan áruházlánc a dinnyetermelőknek azzal, hogy 49 forintért árulja a dinnyét.

Erről akkor beszélt, amikor dél-békési  választókerületének több dinnyetermelője több száz mázsa dinnyét borított szombat reggel az M5-ös autópálya fővárosi bevezető szakaszánál működő áruház parkolójába. A multinacionális áruházlánc a 49 forintos akciójával Karsai szerint azt érte el, hogy a német és lengyel piacra szánt dinnye felvásárlási ára 26 forintra, a hazai piacra szánt termék ára pedig 20-22 forintra csökkent.

Ilyen alacsony felvásárlási ár mellett tönkremennek a termelők - mondta Karsai József. A jó minőségű magyar dinnyét egyébként az országutak mentén - tapasztalatai szerint - legkevesebb nyolcvan forintért árusítják. A képviselő szombat délelőtt telefonon beszélt az áruházlánc beszerzési vezetőjével, és abban maradtak, hogy hétfőn tárgyalnak egymással.

A honatya azt szeretné elérni, hogy legalább 89 forintra emelkedjen a dinnye fogyasztói ára az áruházban. Ha nem sikerül megállapodni, akkor a jövő hét második felében folytatják a tiltakozást, és egyre több áruház parkolójában borítanak ki a dinnyét - jelentette ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hét nap

AUCHAN-BÍRSÁG

Ötödször marasztalta el a Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa az Auchan Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató...

hvg.hu Gazdaság

Pert vesztett az Auchan, nyert a véleményszabadság

A Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta azt az elsőfokú bírósági döntést, amely az Auchan Magyarország Kft. jóhírnevének megsértése miatt 1 millió forint nem vagyoni kártérítésre büntette a Levegő Munkacsoportot. A másodfokú ítélet helyt adott a véleményszabadságnak, s elutasította az Auchan keresetét.

MTI Gazdaság

Összesen 80 milliós bírság az Auchannak, a Corának és a Metrónak

Összesen 80 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az Auchan, a Cora és a Metro kiskereskedelmi áruházláncra - közölte a GVH hétfőn. A GVH szerint az áruházak akciós újságjaikkal megtévesztették a fogyasztókat, amikor az bennük hirdetett termékeket egyáltalán nem, vagy nem az újságban szereplő áron lehetett megvásárolni áruházaikban.

Radar360: Biden rendeleteket hozott a járvány megfékezésére

Radar360: Biden rendeleteket hozott a járvány megfékezésére

Na, de mit adott a Fidesz a 40-es, diplomás szingliknek? És az elvált anyáknak?

Na, de mit adott a Fidesz a 40-es, diplomás szingliknek? És az elvált anyáknak?

Elégetnék a termékeiket a brit kereskedők, ha azt visszaküldik nekik az EU-ból

Elégetnék a termékeiket a brit kereskedők, ha azt visszaküldik nekik az EU-ból