szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Negyven-ötven dinnyével megrakott teherautóval indulnak a békési gazdák kedden Budapestre, tiltakozásul az Auchan áruházak alacsony dinnyeárai ellen - közölte Karsai József (MSZP), a dél-békési térség országgyűlési képviselője hétfőn. Az Auchan kijelentette: nem változtat üzletpolitikáján.

FVM:
az Auchan ne törje le az árat!
Az agrártárca jogosnak ítéli a termelők felháborodását - mondta Gőgös Zoltán, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) államtitkára az MTI-nek. Emlékeztetett: Gráf József miniszter már korábban jelezte a nagy áruházláncoknak, hogy ne próbálkozzanak árletöréssel.
 
Emellett az FVM és az APEH közösen vizsgálódik a konkrét ügyben, hogy történt-e beszerzési ár alatti értékesítés, mert azt a törvény bünteti. Ha a vélelem bebizonyosodik, úgy szigorú büntetésre számíthat az, aki ezt elkövette - utalt rá az államtitkár.

Karsai József, miután tanácskozott a térség dinnyetermelőivel, elmondta: az áruházlánc beszerzési vezetőjével nem sikerült tárgyalniuk, nem tudtak telefonon sem kapcsolatba lépni vele, ezért éjjel egy órakor elindulnak a gazdák a fővárosba.

A képviselő számításai szerint a hétfő délutáni jelentkezések alapján várhatóan 40-50 kisebb-nagyobb teherautó indul dinnye rakománnyal Budapestre, és immár nemcsak az M5-ös, hanem az M1-es autópályánál található Auchan áruház parkolójába is borítanak dinnyét.

Karsai József becslése szerint 1200-1500 mázsa dinnyét visznek magukkal a békési gazdák, akikhez tudomása szerint csatlakoznak a Jászságból is termelők. Elképzelhető, hogy a Nyírségben is tiltakozni fognak az áruház üzletpolitikája ellen - tette hozzá.

Gillemont Katalin, az Auchan vezérigazgatóságának munkatársa az MTI érdeklődésére hangsúlyozta: az Auchan nem kíván üzletpolitikáján változtatni.

Hozzátette: három napon át intenzív telefonkapcsolatban álltak Karsai Józseffel a dinnye-ügy tisztázása érdekében, de a telefonbeszélgetésen túl nem jutottak. Karsai Józsefet telefonon ugyanis a megbeszélt időpont ellenére sem sikerült elérniük vasárnap délután. Ezt követően nem keresték egymást.

Gillemont Katalin kitért arra, hogy az üzlet parkolójába öntött dinnyét várhatóan a vásárlók, és az áruház személyzete takarítják majd el.

Emlékeztetett: a termelők szombati akciója során a vevők nagy örömmel vitték a sértetlen ingyen dinnyét a parkolóból, volt, aki többet is. Az áruházlánc munkatársa ugyanakkor reményének adott hangot, hogy a gazdák megmozdulása "nem válik szokássá".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Karsai Battonyán szembe megy pártjával

Karsai József, Battonya polgármestere szerint a kormány Őszöd óta folyamatosan hazudik; a szocialista politikus a Magyar Hírlap hétfőn megjelent számában kilátásba helyezte, hogy idővel nyilvánosságra hozza, ki szivárogtatta ki Gyurcsány Ferenc hazugságbeszédét.

Vélemény

Karsai József: liberális engedmények híján nemmel szavazunk

A szocialista képviselők távolról sem állnak olyan egységesen az egészségbiztosítási törvényjavaslat mögött, ahogy azt Lendvai Ildikó MSZP frakcióvezető állította hétfői sajtótájékoztatóján. Karsai József, a rebellis battonyai polgármester szerint a december 17-i parlamenti szavazás attól függ, hogy a liberálisok, a módosító javaslatokat elfogadva, hajlandók-e további engedményeket tenni.

MTI Gazdaság

Összesen 80 milliós bírság az Auchannak, a Corának és a Metrónak

Összesen 80 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az Auchan, a Cora és a Metro kiskereskedelmi áruházláncra - közölte a GVH hétfőn. A GVH szerint az áruházak akciós újságjaikkal megtévesztették a fogyasztókat, amikor az bennük hirdetett termékeket egyáltalán nem, vagy nem az újságban szereplő áron lehetett megvásárolni áruházaikban.

MTI Itthon

Karsai nem akar kilépni a frakcióból

Nem kíván kilépni a szocialisták parlamenti frakciójából Karsai József képviselő, aki a Békés Megyei Hírlap hétfői számában megjelent interjújában egyebek között azt közölte, hogy már köszönő viszonyban sincs a miniszterelnökkel.

Hét nap

AUCHAN-BÍRSÁG

Ötödször marasztalta el a Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa az Auchan Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató...

MTI Itthon

Pénzbüntetésre "ítélték" párttársai Karsait

Pénzbüntetést kapott az MSZP-frakciótól az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényre februárban nemmel szavazó Karsai József, és a szavazáson ott sem lévő Farkas Imre - jelentette be Varju László, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese, frakcióigazgató.

hvg.hu Gazdaság

Pert vesztett az Auchan, nyert a véleményszabadság

A Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta azt az elsőfokú bírósági döntést, amely az Auchan Magyarország Kft. jóhírnevének megsértése miatt 1 millió forint nem vagyoni kártérítésre büntette a Levegő Munkacsoportot. A másodfokú ítélet helyt adott a véleményszabadságnak, s elutasította az Auchan keresetét.

Tudományos kudarc: leállítják az egyik francia vakcinajelölt munkálatait

Tudományos kudarc: leállítják az egyik francia vakcinajelölt munkálatait

Pálinkás József pártja is csatlakozna az ellenzéki összefogáshoz

Pálinkás József pártja is csatlakozna az ellenzéki összefogáshoz

Itt a méregdrága BMW M5 CS, a gyártó eddigi legerősebb közúti modellje

Itt a méregdrága BMW M5 CS, a gyártó eddigi legerősebb közúti modellje