szerző:
MTI

Negyven-ötven dinnyével megrakott teherautóval indulnak a békési gazdák kedden Budapestre, tiltakozásul az Auchan áruházak alacsony dinnyeárai ellen - közölte Karsai József (MSZP), a dél-békési térség országgyűlési képviselője hétfőn. Az Auchan kijelentette: nem változtat üzletpolitikáján.

FVM:
az Auchan ne törje le az árat!
Az agrártárca jogosnak ítéli a termelők felháborodását - mondta Gőgös Zoltán, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) államtitkára az MTI-nek. Emlékeztetett: Gráf József miniszter már korábban jelezte a nagy áruházláncoknak, hogy ne próbálkozzanak árletöréssel.
 
Emellett az FVM és az APEH közösen vizsgálódik a konkrét ügyben, hogy történt-e beszerzési ár alatti értékesítés, mert azt a törvény bünteti. Ha a vélelem bebizonyosodik, úgy szigorú büntetésre számíthat az, aki ezt elkövette - utalt rá az államtitkár.

Karsai József, miután tanácskozott a térség dinnyetermelőivel, elmondta: az áruházlánc beszerzési vezetőjével nem sikerült tárgyalniuk, nem tudtak telefonon sem kapcsolatba lépni vele, ezért éjjel egy órakor elindulnak a gazdák a fővárosba.

A képviselő számításai szerint a hétfő délutáni jelentkezések alapján várhatóan 40-50 kisebb-nagyobb teherautó indul dinnye rakománnyal Budapestre, és immár nemcsak az M5-ös, hanem az M1-es autópályánál található Auchan áruház parkolójába is borítanak dinnyét.

Karsai József becslése szerint 1200-1500 mázsa dinnyét visznek magukkal a békési gazdák, akikhez tudomása szerint csatlakoznak a Jászságból is termelők. Elképzelhető, hogy a Nyírségben is tiltakozni fognak az áruház üzletpolitikája ellen - tette hozzá.

Gillemont Katalin, az Auchan vezérigazgatóságának munkatársa az MTI érdeklődésére hangsúlyozta: az Auchan nem kíván üzletpolitikáján változtatni.

Hozzátette: három napon át intenzív telefonkapcsolatban álltak Karsai Józseffel a dinnye-ügy tisztázása érdekében, de a telefonbeszélgetésen túl nem jutottak. Karsai Józsefet telefonon ugyanis a megbeszélt időpont ellenére sem sikerült elérniük vasárnap délután. Ezt követően nem keresték egymást.

Gillemont Katalin kitért arra, hogy az üzlet parkolójába öntött dinnyét várhatóan a vásárlók, és az áruház személyzete takarítják majd el.

Emlékeztetett: a termelők szombati akciója során a vevők nagy örömmel vitték a sértetlen ingyen dinnyét a parkolóból, volt, aki többet is. Az áruházlánc munkatársa ugyanakkor reményének adott hangot, hogy a gazdák megmozdulása "nem válik szokássá".

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Karsai Battonyán szembe megy pártjával

Karsai József, Battonya polgármestere szerint a kormány Őszöd óta folyamatosan hazudik; a szocialista politikus a Magyar Hírlap hétfőn megjelent számában kilátásba helyezte, hogy idővel nyilvánosságra hozza, ki szivárogtatta ki Gyurcsány Ferenc hazugságbeszédét.

Vélemény

Karsai József: liberális engedmények híján nemmel szavazunk

A szocialista képviselők távolról sem állnak olyan egységesen az egészségbiztosítási törvényjavaslat mögött, ahogy azt Lendvai Ildikó MSZP frakcióvezető állította hétfői sajtótájékoztatóján. Karsai József, a rebellis battonyai polgármester szerint a december 17-i parlamenti szavazás attól függ, hogy a liberálisok, a módosító javaslatokat elfogadva, hajlandók-e további engedményeket tenni.

MTI Gazdaság

Összesen 80 milliós bírság az Auchannak, a Corának és a Metrónak

Összesen 80 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az Auchan, a Cora és a Metro kiskereskedelmi áruházláncra - közölte a GVH hétfőn. A GVH szerint az áruházak akciós újságjaikkal megtévesztették a fogyasztókat, amikor az bennük hirdetett termékeket egyáltalán nem, vagy nem az újságban szereplő áron lehetett megvásárolni áruházaikban.

MTI Itthon

Karsai nem akar kilépni a frakcióból

Nem kíván kilépni a szocialisták parlamenti frakciójából Karsai József képviselő, aki a Békés Megyei Hírlap hétfői számában megjelent interjújában egyebek között azt közölte, hogy már köszönő viszonyban sincs a miniszterelnökkel.

Hét nap

AUCHAN-BÍRSÁG

Ötödször marasztalta el a Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa az Auchan Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató...

MTI Itthon

Pénzbüntetésre "ítélték" párttársai Karsait

Pénzbüntetést kapott az MSZP-frakciótól az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényre februárban nemmel szavazó Karsai József, és a szavazáson ott sem lévő Farkas Imre - jelentette be Varju László, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese, frakcióigazgató.

hvg.hu Gazdaság

Pert vesztett az Auchan, nyert a véleményszabadság

A Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta azt az elsőfokú bírósági döntést, amely az Auchan Magyarország Kft. jóhírnevének megsértése miatt 1 millió forint nem vagyoni kártérítésre büntette a Levegő Munkacsoportot. A másodfokú ítélet helyt adott a véleményszabadságnak, s elutasította az Auchan keresetét.

Okosabb, mint egy nyolcadikos? Most megnézheti a központi felvételi megoldásait

Okosabb, mint egy nyolcadikos? Most megnézheti a központi felvételi megoldásait

Lepöcegödrözte a kínai elnököt a Facebook - állítólag műszaki hiba történt

Lepöcegödrözte a kínai elnököt a Facebook - állítólag műszaki hiba történt

Időt kérnek a gimnáziumok igazgatói

Időt kérnek a gimnáziumok igazgatói

Meghalt a M.A.G.U.S. szerepjáték egyik alkotója

Meghalt a M.A.G.U.S. szerepjáték egyik alkotója

Tollas szárnnyal repül a különleges robotgalamb – videó

Tollas szárnnyal repül a különleges robotgalamb – videó

Igen ritka mélytengeri delfineket mosott partra a víz Ausztráliában, ráadásul kettőt is

Igen ritka mélytengeri delfineket mosott partra a víz Ausztráliában, ráadásul kettőt is