szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Felhatalmazta a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága keddi rendkívüli ülésén a testület elnökét arra: közvetlenül a hirdetőkhöz fordulva levélben jelezze számukra azt, ha nincs önkormányzati engedély arra az építési hálóra, amelyen hirdetésük szerepel.

Ughy Attila (Fidesz) elnök elmondta, hogy azért van szükség erre a lépésre, hogy időben, már az építési reklámhálók kihelyezésekor jelezni tudják a hirdetőknek: jogsértő az eljárásuk.
 
Az elnök tájékoztatása szerint a legutóbb határozatképtelenné vált ülésük folytatásaként ezúttal számos építési reklámháló kérelemmel, az ezzel összefüggő problémával foglalkoztak. Ennek során egyértelművé vált, hogy a Deák tér - Sütő utca sarkán lévő épületre ismét önkormányzati hozzájárulás nélkül helyeztek el egy reklámhálót. Emiatt az elnök levélben fordul az érintett céghez, s jelzi számukra a jogsértést.
 
Ughy Attila úgy véli, hogy ez az eljárás hatékonyabb lesz az engedély nélküli reklámozás ellen, mint az adott társasházzal való levelezgetés. Emlékeztetett arra, hogy nemrég ugyanezen épület esetében a bizottság már az érvényes közterület-használati díj tízszeresét szabta ki büntetésként, mivel nem volt engedélyük a reklámhálóra. Egy városházi illetékes közbenjárására, akit az elnök nem kívánt megnevezni, a bizottság a büntetés mértékét később háromszorosára csökkentette.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Joe Biden kutyái is megérkeztek a Fehér Házba

Joe Biden kutyái is megérkeztek a Fehér Házba

870 lóerőre húzták a Ford Mustangot

870 lóerőre húzták a Ford Mustangot

Akadozik a K&H e-bank és mobilbank szolgáltatása

Akadozik a K&H e-bank és mobilbank szolgáltatása