szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz elnöksége felhatalmazza a párt mezőgazdasági kabinetjének vezetőjét, Font Sándort, hogy kezdeményezzen tárgyalást Gráf József agrárminiszterrel – mondta Varga Mihály, a párt alelnöke.

A felhatalmazás a találkozó kezdeményezése mellett arra is szól, hogy Font Sándor folytasson tárgyalást az alapvető élelmiszerek áfatartamának csökkentési lehetőségéről. Varga Mihály szerint hamis a kormány érvelése, hogy az áfacsökkentésből a költségvetésnek bevételkiesése származna. Megjegyezte: az elmúlt napokban több fórumon is elhangzott, hogy a kabinet mintha újra a költségvetési trükközés eszközéhez nyúlna a többletbevételek eltüntetése érdekében. Valóban úgy néz ki, hogy van többletbevétel, ám ezt a kormány letagadja – fogalmazott Varga.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vállalkozás

Áfatervezéssel adót spórolhatunk

A cégek többsége az áfa területén még inkább csak a kockázatokat és terheket látja, holott körültekintő tervezéssel az áfázásban jelentős megtakarítások is elérhetőek. Az eredményességhez főként a szakmai ismeretek bővítése és a technikai háttér fejlesztése szükséges.

MTI Vállalkozás

Áfaemelési és adóamnesztia tervek

A 20 százalékos áfakulcs 2-3 százalékpontos megemelésével, illetve az önkéntes vagyonbevalláson alapuló adóamnesztiával teremtenének forrást a szocialisták az elsősorban a kis- és közepes vállalkozások versenyképességét javító járulékcsökkentéshez – értesült a Népszava.

Beindítják a robot tömeggyártását, ami időseket és betegeket segít majd gondozni

Beindítják a robot tömeggyártását, ami időseket és betegeket segít majd gondozni

Egy túszválság, amely megváltoztathatta egy amerikai elnökválasztás eredményét

Egy túszválság, amely megváltoztathatta egy amerikai elnökválasztás eredményét

Egy magyar cégtől vásárol repülőket Nigéria hadserege

Egy magyar cégtől vásárol repülőket Nigéria hadserege