Tetszett a cikk?

Öt év alatt több mint 4,5 milliárd forintért rendeltek tanulmányokat a minisztériumok. Az irományok negyed mindenféle haszon nélkül a szemétbe kerül – írja a Népszabadság.

A több mint 4,5 milliárd forintért összesen 1800 tanulmányt kaptak a tárcák külsős szakértőktől, darabját átlagosan 2,5 millióért. A néhány százezer forintos anyagok mellett több tízmilliós művek is készültek – olvasható a napilapban.

A Népszabadság információi szerint a tanulmányok negyede mindenféle haszon nélkül a kukában köt ki.

A minisztériumok elvben törekednek arra, hogy a piaci árakat, a szaktudást és a munkára fordított időt figyelembe véve a legalacsonyabb piaci áron vásárolják meg a szükséges szolgáltatást, ráadásul csak akkor rendelhetnek meg munkát külsősöktől, ha valóban ez a legolcsóbb módja a feladat teljesítésének – írja a napilap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Fidesz: öt év alatt 3 milliárd forint tanulmányokra

Az elmúlt öt évben a kormány több mint 3 milliárd forintot költött tanulmányokra - hangsúlyozta Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján. Azt azonban nem árulta el, hogy a Fidesz-kormány mennyi pénzt költött tanulmányokra.

Papp László Tamás Vélemény

Piti összeg, nagy blama: tanulmányok kormányzati rendelésre

A rideg belpolitikai haszonelvűség alapján nem éri meg egy, költségvetési szinten bagatell nagyságrendért világnagy botrányhoz ziccert adni. Ilyet gondatlanságból lehetővé tenni – főleg a jelenlegi népszerűségi kvóciensnél – több mint bűn, hiba – véli publicistánk.

hvg.hu Itthon

Félmilliárd forint Balaton-tanulmányokra

Csaknem 500 millió forint közpénzt költöttek a balatoni üdülőkörzet fejlesztését célzó tanulmányokra a rendszerváltás óta – írja a Népszabadság.

MTI Itthon

Fidesz: elfogadhatatlan, hogy 118 millió tanulmányokra ment

A Fidesz szerint elfogadhatatlan, hogy a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) 118 millió forintot költött különféle tanulmányokra 2007-ben; erről Balsai István, a párt országgyűlési képviselője beszélt hétfőn, Budapesten. Daróczi Dávid kormányszóvivő reagálásában közölte: botrányos szerződések az Orbán-kormány idején voltak, amikor még a megbízások ténye is titkos volt.

MTI/hvg.hu Gazdaság

A Corvinus Egyetem tanulmánya alátámasztja az MVM feldarabolását

Az árak liberalizációja történt meg 2008 elején az árampiac teljes megnyitásával, de verseny nélkül – összegezte Kaderják Péter, a Budapesti Corvinus Egyetem Regionális Energiagazdasági Kutatóközpontjának (REKK) vezetője a központ legújabb tanulmányát ismertetve.

MTI Itthon

Budai Bernadett magyarázza tízmilliós MeH-tanulmányt

A kormány a kormányzati tájékoztatás informatikai megújításához volt szükség a Digital Native tanulmányára - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő szerdán annak kapcsán, hogy a Fidesz helyettes szóvivője levelet írt az ügyben a kancelláriaminiszternek.

Rakonczay feladni kényszerült óceánátkelési kísérletét

Rakonczay feladni kényszerült óceánátkelési kísérletét

Intézkedni kellett Buchenwaldban, miután sokan a tömegsíroknál szánkóztak

Intézkedni kellett Buchenwaldban, miután sokan a tömegsíroknál szánkóztak

Hat uniós ország is tiltakozik a csökkenő Pfizer-szállítmányok miatt

Hat uniós ország is tiltakozik a csökkenő Pfizer-szállítmányok miatt