szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Alkatrészeknek feltüntetve akart Magyarországról egy teljesen új helikoptert Ukrajnába csempészni tehergépkocsijával egy ukrán állampolgár a Záhony-Csap közúti határátkelőhelyen.

A szétszedett helikoptert szállító jármű vezetője, egy ukrán magáncég alkalmazottja olyan szállítási okmányokat mutatott fel a csapi vámosoknak, amelyekben helikopter-alkatrészek szerepeltek. A rakomány vámvizsgálata során azonban kiderült: a tehergépkocsin és pótkocsiján lévő négy ládában egy Schweizer 269C-1 típusú komplett helikopter darabjai találhatók - jelentette csütörtökön az Ukrán Állami Vámszolgálatra hivatkozva az UNIAN hírügynökség.

Mivel az egymillió 370 ezer hrivnya (kb. 41 millió Ft) értékű légi jármű szállítója mind az áru megnevezését, mind annak értékét hamisan tüntette fel a fuvarlevélben, az ukrán vámhatóság elkobozta a helikoptert és a szállítására használt gépjárművet a pótkocsival együtt. Az ügyben a vámszabályok megsértése miatt eljárás indult.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Vesztegetési gyanú: tetten ért záhonyi rendőrök

Vesztegetési gyanúba keveredett két, a záhonyi rendőrkapitányság állományába tartozó rendőr, akiket azonnali hatállyal elbocsátottak - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtóügyeletese.