szerző:
MTI

Országos összehangolt közúti ellenőrzést hajtanak végre a Nemzeti Közlekedési Hatóság regionális igazgatóságai és társszervezetei augusztus 22-23-án - közölte a hatóság kedden.

A közutakon közlekedők, a személyszállító járművek személyzetének és utasainak biztonsága érdekében tervezett  vizsgálatok kiterjednek egyebek mellett a vezetési és pihenőidőkre, a személyszállítás feltételeire, a járművek műszaki állapotára, a veszélyes árut szállító járművekre, valamint a megengedett legnagyobb tengelyterhelést, illetve össztömeget meghaladó járművekre vonatkozó szabályok betartásának ellenőrzésére.

Az ellenőrzés kiemelt feladata a kistérségi buszok üzemeltetése jogszerűségének vizsgálata, a járművek és személyzetük okmányainak ellenőrzése, valamint a külföldi vállalkozások által üzemeltetett járművek és azok személyzetének nagyobb arányú vizsgálata - áll a hatóság közleményében. A Nemzeti Közlekedési Hatóság, valamint a vizsgálatokban közreműködő magyar hatóságok csatlakoznak az Európai Unió teljes közúthálózatára kiterjedő, egyidejűleg végrehajtott ellenőrzéshez.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Buszokat ellenőriznek a rendőrök

Hétfőtől háromnapos, országos közlekedésbiztonsági akciót tart a rendőrség, hogy ellenőrizzék az autóbuszok közúti közlekedésével kapcsolatos szabályok betartását - közölte a rendőrség.

MTI Autó

Új berendezéssel ellenőrzik a sofőrök pihenőidejét

Új berendezéssel ellenőrzik az autóbusz- és teherautósofőrök vezetői és pihenőidejét Csongrád megyében, az eszközt a megyei önkormányzat támogatásával vásárolta meg a rendőr-főkapitányság - közölte Lukács János dandártábornok.

MTI Itthon

Kétnapos közúti ellenőrzési akció: 79 szabálysértés

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) a közelmúltban megtartott kétnapos országos összehangolt közúti ellenőrzés során 2.530 járművön összesen 5.358 vizsgálatot végzett el, ezek alapján 79 alkalommal kezdeményezett szabálysértési eljárást

MTI Autó

Elektronikus razzia az M1 autópályán

Új módszert próbáltak ki élesben a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök pénteken 9.00 és 13.00 óra között az M1-es autópálya 158-as kilométerénél - mondta Németh Lajos alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója az MTI-nek.

MTI Autó

Ellenőrzik a különjárati autóbuszokat

Az utazásbiztonság fokozása érdekében, a turistaforgalomra tekintettel a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) július 4-11. között kiemelten ellenőrzi a különjárati autóbuszokat - közölte a hatóság.

MTI Vállalkozás

Razzia a közutakon

Februárban a közlekedésfelügyelet és a rendőrség munkatársai az egész országra kiterjedő közúti ellenőrzést végeztek. A vizsgálat során a menetíró készülékek rendeltetésszerű használatára és a pihenidő betartására fordították a legnagyobb figyelmet. Összesen 322 esetben kezdeményeztek szabálysértési eljárást.

A Mueller-jelentés után zuhan Trump népszerűsége

A Mueller-jelentés után zuhan Trump népszerűsége

Bejutott egy magyar vizsgafilm a cannes-i filmfesztiválra

Bejutott egy magyar vizsgafilm a cannes-i filmfesztiválra

Változás jön a Chrome-ba: az inkognitó mód tényleg inkognitó lesz

Változás jön a Chrome-ba: az inkognitó mód tényleg inkognitó lesz

A lakók pénzéből felépült, az önkormányzat lebontotta a játszóteret Nagykanizsán

A lakók pénzéből felépült, az önkormányzat lebontotta a játszóteret Nagykanizsán

Meghalt egy rab a szegedi börtönben

Meghalt egy rab a szegedi börtönben

A betlehem után itt a Szent Sír

A betlehem után itt a Szent Sír