szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Demeter Ervin szerint a napokban nyilvánosságra került adatgyűjtési ügy arra szolgál, hogy Szilvásy György titkosszolgálatokért felelős tárca nélküli miniszter előre felépített, koncepciós eljárással próbálja lejáratni a Fideszt; az Orbán-kormány egykori titokminisztere ezért bejelentette, hogy hivatali hatalommal való visszaélés miatt az ügyészséghez fordulnak.

Demeter Ervin azt mondta: már az "ítélet" is készen van, arról van szó, hogy "Szilvásy György és bandája", hírbe akar hozni, meg akar vádolni egy vállalkozót, hogy politikusok és a Fidesz megbízásából mindenféle adatokat gyűjtött. Arra a felvetésre, hogy a Magyar Hírlapban Horváth József, az érintett cég vezetője tesz arra utalást, hogy a Fidesszel közeli kapcsolatokat ápol a vállalkozás, Demeter Ervin kijelentette: tudomása szerint a Fidesznek semmilyen kapcsolata nincs ezzel a céggel. Hozzátette: "a nevezett úr" a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgató-helyettese volt, és minden főigazgató és helyettes kapcsolatban állt a miniszterével, ez ma sincs másként.

Szintén kérdésre a fideszes politikus úgy vélte, egyértelműen előre felépített koncepciós eljárásról van szó, amit szerinte az események sora bizonyít. Mint mondta, szeptember 10-én az Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) főigazgatója, Laborc Sándor feljelentést tett jogosulatlan lőfegyverhasználat és magántitok jogosulatlan megismerése miatt, még ugyanezen a napon házkutatást is tartottak a biztonsági cégnél, a vezetők lakásán és a vidéki telephelyeken, majd amikor ez este hétkor véget ért, akkor kellett Szilvásy Györgynek dönteni a Nemzetbiztonsági Kabinet ülésének összehívásáról, de még lapzárta előtt, hiszen az ügy már a másnapi újságban megjelent - fejtette ki a fideszes politikus.

Demeter Ervin szerint a titkosszolgálatokért felelős tárca nélküli miniszter "piszkos játszmára" használja a NBH-t, "nem a nemzet biztonságát, hanem a Gyurcsány-kormány túlélését próbálja szolgálni".

"A Gyurcsány-Szilvásy-Draskovics trió gátlástalanul igénybe vesz minden olyan eszközt, ami egy demokráciában, jogállamban elfogadhatatlan. Az emberi tisztességen túlmegy, minden képzeletet és demokratikus elgondolást felülír és negligál az a magatartás, amit ez a triumvirátus csinál" - jelentette ki Demeter Ervin. Szerinte a szereposztás egyértelmű: Szilvásy György javasolta az NBH élére Laborc Sándort, akit Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nevezett ki, Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter pedig az engedélyeket adja a titkos információgyűjtéshez, a megfigyelésekhez, lehallgatásokhoz.

A fideszes képviselő arra hívta fel a figyelmet, minderre akkor kerül sor, amikor Magyarországon az MSZP-t kivéve egyetértés van a parlamenti pártok között abban, hogy Magyarország jövője Gyurcsány Ferenc nélkül fordulhat jóra.

Demeter Ervin ezért ígéretet tett arra, hogy egy kormányváltást követően minden ilyen lépésnek meglesz a következménye, de addig is hivatali hatalommal való visszaélés miatt az ügyészséghez fognak fordulni. A politikus emellett arra szólította fel Szilvásy Györgyöt, hogy mondjon le, és "bandájával együtt távozzon a közéletből".

Az Orbán-kormány egykori titokminisztere arról is beszélt, hogy a szocialisták nem először alkalmazzák ezt a módszert, hiszen - mint sorolta - korábban a "Mucuska-gate" ügybe Németh Zsoltot, Rogán Antalt és Révész Máriuszt próbálták belekeverni, majd az előző választások idején szlovák terrorveszéllyel fenyegettek a Fidesz-gyűlése kapcsán, szintén 2006-ban fideszes képviselők telefonjait hallgatták le, majd az utóbbi időben rálőttek a rendőrpalotára a terrorveszély erősítése érdekében, most pedig Szilvásy György hétvégi házának kapuját égették meg. Szerinte ezekben az ügyekben az az érdekes, hogy egyetlen elkövetőt sem találtak meg mindeddig, ami vagy alkalmatlanságot, vagy szándékosságot mutat.

Amikor a szocialisták nagy bajban vannak, akkor húzzák elő ezt a kártyát. Az antiszemita kártyával próbálkoztak, az nem volt eredményes, most a terrorkártya van napirenden - fogalmazott Demeter Ervin.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pécsi épületeket is kap Tombor András tehetséggondozója

Pécsi épületeket is kap Tombor András tehetséggondozója

"Egyetértés van a válságkezelő alapjövedelemről az ellenzékben" - Szabó Tímea a HVG Teraszon

"Egyetértés van a válságkezelő alapjövedelemről az ellenzékben" - Szabó Tímea a HVG Teraszon

Ásványvizes palackkal mérgezhették meg Navalnijt

Ásványvizes palackkal mérgezhették meg Navalnijt