szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Mol biztonságvédelmi kérdésekben nem ad és nem adhat a sajtónak kommentárt; az olajipari cég ezt annak kapcsán közölte szombaton, hogy egy internetes lap értesülése szerint a Mol dolgozóinak "teljes körű telefon- és e-mail-ellenőrzése" is szóba került az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának zárt ülésén, amelyen az UD Zrt. tevékenysége volt napirenden.

"A Mol stratégiai eszközök birtokában lévő, ellátásbiztonsági kockázat szempontjából kiemelt jelentőségű vállalat. Biztonságvédelmi kérdésekben nem ad és nem adhat a sajtónak kommentárt" - közölte a Mol Nyrt. Azt is tudatták, hogy a vállalat a törvényeknek megfelelően jár el, s működik együtt az erre hivatott hatóságokkal. A Hírszerző internetes lap azt írta: a nyomozás során arra utaló felvételeket is rögzítettek, amelyek szerint a cég vezetőinek tudomása volt a Mol Nyrt. dolgozóinak teljes körű telefonos és e-mail-ellenőrzéséről.

A Mol, miután a társaságnál informatikai betörést észleltek, továbbá bennfentes információk szivárogtak ki, több biztonságtechnikai céggel is felvette a kapcsolatot, és arra kérte őket, próbáljanak meg átjutni biztonsági rendszereiken - olvasható a honlapon. A történet egyik ismerője szerint ez csak az UD Zrt.-nek sikerült. Ezután az olajtársaság a cégtől kért segítséget a gyenge pontok megerősítésében, a Hírszerző azonban úgy tudja, hogy belső megfigyelést csak a vállalaton belül kijelölt személynek van joga végezni, így a biztonsági rendszerek megerősítésére felkért vállalkozások ilyen tevékenységet nem folytathattak.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HavariaPress Vállalkozás

Ötmillióra bírságolták a Magyar Telekomot

Ötmillió forintra bírságolta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Magyar Telekomot, mert a cég megtévesztette fogyasztóit egyik tarifacsomgjának hírdetéseivel - értesült a HavariaPress.

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Magyar Telekom: rögzítették a munkatársak beszélgetéseit

Alighogy elcsendesült a Deutsche Telekom (DT) lehallgatási botránya körüli vihar, olyan hangfelvétel került elő a Magyar Telekom ügyfélszolgálatáról, amely az egyik dolgozó és az őt foglalkoztató külső vállalkozás vezetője közötti beszélgetést rögzíti. A lehallgatottak az ombudsmanhoz fordultak.

Eltáncolták, papírból hajtogatták és bútort is készítettek a Rubik-kockából

Eltáncolták, papírból hajtogatták és bútort is készítettek a Rubik-kockából

Az élete árán is megcsinálta a műtétet egy szaúdi orvos

Az élete árán is megcsinálta a műtétet egy szaúdi orvos

Hatékony harc a felfázás ellen: gyógynövények!

Hatékony harc a felfázás ellen: gyógynövények!