szerző:
MTI

A gyanú szerint a Dunántúl számos megyéjéből Szekszárdra jöttek a bukott autósok jogosítványt vásárolni – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Három embert őrizetbe vettek hivatali vesztegetés megalapozott gyanúja miatt. Sok száz vizsgát utólag ellenőriznek a rendőrök.

Fél éve folyik célirányos adatgyűjtés a megyei felderítő osztály és a Nemzeti Közlekedési Hatóság együttműködésével, amelynek eredményképpen a hatóság szekszárdi irodájának egyik vizsgabiztosát, valamint egy szekszárdi és bátaszéki telephelyű autósiskola vezetőjét és oktatóját csütörtökön őrizetbe vették.

Tolna megyén kívül Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém, Baranya és Somogy megyében is folytatnak gyanúsítotti kihallgatásokat, miután eddig közel ötven esetben derült ki, hogy ennél az iskolánál olyan emberek tettek a jogosítvány megszerzéséhez szükséges sikeres KRESZ, műszaki, rutin és forgalmi vizsgákat, akik korábban már három-négy alkalommal elbuktak a lakóhelyük közlekedési hatóságánál megtartott vizsgákon.

10–70 ezer forintig terjedő összeggel vesztegették meg a jogosítványért cserébe az oktatót, aki továbbosztotta a pénzt bűntársainak. Évekre visszamenőleg több száz – az érintett vizsgabiztos által felügyelt – vizsga ellenőrzése kezdődik meg a büntetőeljárás részeként, ezáltal bővülhet a gyanúsítottak köre.

A vizsgabiztosra és bűntársaira kiszabható büntetési tétel akár tíz éve is lehet. Az ügy felgöngyölítése során a vesztegető személy öt év szabadságveszéssel sújtható, amelyet egy esetben kerülhet el a vétkes autós, ha önként és az ellene induló eljárás megkezdése előtt jelentkezik a rendőrsége – közölték a rendőrök.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Itthon

Hamisították az aláírásomat - állítja a rendőr szakszervezetis

Több napig nem lehetett elérni a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) honlapját. Az érdekvédelmi szervezet főtitkára, Szima Judit szerint ez is azt mutatja, hogy összehangolt támadás folyik ellenük. Ennek egyik részének tartja, hogy az év elején nekik tulajdonították egy, a gárda támogatására buzdító levelet. Az azon szereplő aláírásról a szakértő nem rég megállapította, hogy nem Szimától származik.

MTI Plázs

Milyen gyógyszereket hamisítanak?

A megelőzés a fő iránya a gyógyszerhamisítás elleni küzdelemnek, amely egyben fontos része a június végén a kormány elé kerülő Hamisítás Elleni Nemzeti Stratégiának - mondta Posteinerné Toldi Márta, a Magyar Szabadalmi Hivatal elnökhelyettese.

MTI Itthon

Csaló és hamisító hálózatot számolt fel a rendőrség

Csalással és magánokirat- hamisítással gyanúsít a Kaposvári Rendőrkapitányság 37 embert, akik hamis munkáltatói igazolással több mint 21 millió forint értékben vettek fel hitelt, illetve vásároltak elektromos berendezéseket négy, valós gazdasági tevékenységet nem folytató cég megbízásából, illetve közreműködésével - közölte a rendőrség.

MTI Gazdaság

Peking: a hamisítványok eltűnnek az olimpia idejére

Az olimpia idején Pekingbe érkező turistáknak csalódniuk kell, ha olcsó kalózfilmekből és -zenékből szeretnének bevásárolni - jelentették be hétfőn a kínai hatóságok, amelyek az ötkarikás játékok közeledtével szakadatlan hadjáratot folytatnak a szerzői jogi védelem alá eső hamisított termékek ellen.

Visszakéri a tesztpéldányokat az összehajtható telefonjából a Samsung, hogy megnézzék, mi vele a gond

Visszakéri a tesztpéldányokat az összehajtható telefonjából a Samsung, hogy megnézzék, mi vele a gond

Roman Polanski beperli az Amerikai Filmakadémiát, mert kizárták a nemi erőszak ügye miatt

Roman Polanski beperli az Amerikai Filmakadémiát, mert kizárták a nemi erőszak ügye miatt

Három hónap alatt megduplázódott a kórházak adóssága

Három hónap alatt megduplázódott a kórházak adóssága

Ijesztő fotók érkeztek a reggeli nagydorogi balesetről

Ijesztő fotók érkeztek a reggeli nagydorogi balesetről

Harry herceg és Meghan Markle Afrikába költözhet

Harry herceg és Meghan Markle Afrikába költözhet

Magyar Nemzet: Ez lehet a vád Hasszán F. ellen

Magyar Nemzet: Ez lehet a vád Hasszán F. ellen