szerző:
MTI

A mostani helyzetben elsődleges a hazai pénzpiacon a pénzügyi stabilitás és finanszírozás biztosítása - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azt követően, hogy a vezető pénzügyi, gazdasági szakemberekkel találkozott.

A kormányfő elmondta: a pénzügyi gazdasági élet vezetői egyetértettek abban, hogy ami eddig megtehető volt, azt közösen megtette a kormány, a jegybank, a felügyelet és a pénzügyi szereplők.  "Minden lépésnél azt kell szem előtt tartani, hogy a legfontosabb a pénzügyi rendszer stabilitásának biztosítása" - mondta a kormányfő.    

Gyurcsány utalt arra: lefelé módosították a jövő évi költségvetésnek alapot adó GDP-növekedési prognózist, és arra az álláspontra jutottak a gazdasági szereplők képviselőivel, hogy adócsökkentésre csak azt követően kerülhet sor, ha a hazai gazdaság újra növekedési pályára áll, azaz csak középtávon lehet megfontolni az adómérséklést.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Vélemény

Raiffeisen vezér megnyugtatja a betéteseket

„ Szeretném a Raiffesisen bank valamennyi betétesét megnyugtatni, Közép-és Kelet Európában, megtakarításaik abszolút biztonságban vannak. Bankunk 120 éves fennállása alatt egyetlen betétes sem volt, akit akár egy fillérrel megkárosítottunk volna” – jelentette ki Herbert Stepic a Raiffeisen International Bank-Holding vezérigazgatója, egyben a Raiffeisen Zentralbank Österreich vezérigazgató-helyettese.

MTI Gazdaság

Leminősíthetik az OTP-t

A Standard & Poor's hitelminősítő csütörtökön leminősítést valószínűsítő, negatív figyelőlistára tette az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank "BBB plusz" hosszú távú és "A-2" rövid lejáratú besorolását.

hvg.hu Gazdaság

Magyarországot államcsőd fenyegeti? Simor szerint nem

A Die Presse a teljes címlapját a szerinte összeomlás előtt álló magyar gazdaság gondjainak szenteli. A tekintélyes osztrák napilap úgy véli, régiónkban Magyarországon a legkiélezettebb a helyzet. Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke azonban azt nyilatkozta: az államcsőd bekövetkezésének valószínűsége gyakorlatilag nulla. Gazdaságunk sebezhető ugyan, de nemzetközi szervezetek vigyáznak ránk.

MTI Gazdaság

Veres: jövőre 1,2 százalékos GDP-növekedés

A kormány által benyújtandó módosított költségvetéshez tartozó új makrogazdasági pálya szerint 2009-ben a GDP a korábbanvárt 3 százalék helyett 1,2 százalékkal nő, 3,9 százalékos átlagos infláció mellett a korábban prognosztizált 4,3 százalék helyett – jelentette be Veres János pénzügyminiszter az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) pénteki plenáris ülésén.

hvg.hu Itthon

Az ön életét befolyásolja a válság?

Szép asszonyok és derék férfiak nyilatkoznak videós stábunknak a pénzügyi válsággal kapcsolatos érintettségükről, érdeklődésükről, szorongásaikról. Az egyetemi kert és a belváros járókelői vajon a személyes helyzetük, vagy az ország miatt aggódnak inkább? Nézze meg filmünket!

MTI Gazdaság

Kissé erősödött a forint

Jelentősen ingadozott a forint árfolyama csütörtökön a bankközi piacon, zárásra kissé erősebb pozícióba került a szerda délutáni szintjénél.

hvg.hu Gazdaság

Mit lép a kormány a hitelválságra?

Az elmúlt pár napban csak kapkodhatták a fejüket a pénzpiac résztvevői és elemzői, ahogy napról napra ellentétes irányú folyamatok hozták vissza, majd veszejtették el a reményt – írja Kutasi Gábor, a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa, az ICEG European Center külső munkatársa.

MTI Gazdaság

Hullámvasúton a BUX: nagy erősödés után lejtmenet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX a csütörtöki záró értékéhez képest 659,94 pontos, 4,98 százalékos emelkedéssel, 13899,33 ponton nyitott. A pénteki kereskedésben megnyugvást várnak a tőzsdei szakértők, akik emelkedésre nem, de nagyobb zuhanásra sem számítanak.

Halálos baleset az M1-esen Győrnél

Halálos baleset az M1-esen Győrnél

Hová gurult el? Rejtélyes gyógyszerhiány Magyarországon

Hová gurult el? Rejtélyes gyógyszerhiány Magyarországon

Népszavazáson vennék el Berlinben a nagy lakásbérbeadók ingatlanjait

Népszavazáson vennék el Berlinben a nagy lakásbérbeadók ingatlanjait

Videó: Egereket küldött a NASA az űrállomásra, egészen furcsán kezdtek viselkedni

Videó: Egereket küldött a NASA az űrállomásra, egészen furcsán kezdtek viselkedni

Nagyon hasznos funkcióval bővült a Google Maps, de nem örülhet neki mindenki

Nagyon hasznos funkcióval bővült a Google Maps, de nem örülhet neki mindenki

Még két ügyben Márki-Zay ellen döntött a szegedi bíróság

Még két ügyben Márki-Zay ellen döntött a szegedi bíróság