szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gyurcsány Ferenc szerint le kell bontani az energetikai vasfüggönyt Nyugat- és Kelet-Európa között, mert a nemrég csatlakozott tagállamok sokkal kiszolgáltatottabb helyzetben vannak, mint a régi uniós országok. Erről a miniszterelnök nyilatkozott a pozsonyi V4-es tanácskozást követően csütörtökön kora este.

Hangsúlyozta, lehetővé kell tenni ezen a területen is az átjárhatóságot Európa nyugati és keleti fele között.

A miniszterelnök hozzátette, a tanácskozáson szó volt arról, hogy az unió költségvetésében van egy ötmilliárd eurós gazdaságélénkítési keret, amelynek egy részét olyan energetikai projektekre lehet fordítani, amelyből finanszírozható a régió gáz- és villamosenergia-hálózatának összekötése. Mint mondta, ezt José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke is támogatja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Gyurcsány levelet írt az orosz, az ukrán és a cseh miniszterelnöknek

Gyurcsány Ferenc levelet írt Vlagyimir Putyin orosz, Julija Timosenko ukrán és Mirek Topolanek cseh miniszterelnöknek, az unió soros elnökének, amelyben jelezte: a magyar kormány számára elfogadhatatlan, hogy Oroszország és Ukrajna vitájának az árát az európai fogyasztók fizessék meg. Erről a miniszterelnök kedden nyilatkozott az MTI-nek.

MTI Itthon

Gyurcsány: a lakosságnak nem lehet gázellátási gondja

Gyurcsány Ferenc azért kérte szerda reggel az energiaügyekért felelős minisztertől, hogy intézkedjen a stratégiai gáztartalékok felszabadításáról, hogy műszaki-technikai probléma esetén se következhessen be olyan helyzet, amelyben a lakosságnak vagy közüzemnek gázellátási gondja van. A miniszterelnök erről az MR1-Kossuth Rádió déli hírműsorában beszélt.