szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jogtalan fogva tartással vádol a Tolna Megyei Főügyészség két bonyhádi rendőrt, aki szerdán állt a megyei bíróság elé.

A vádirat szerint a két körzeti megbízott 2008. július 21-én este Bonyhádon megbilincselve állított elő egy helybeli fiatalembert, aki nem tudta igazolni magát. A sértettet eközben többször pofon vágták, aki a kényszerintézkedés és a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádirat tartalmazza azt is, hogy mielőtt a fiatalembert elengedték, aláíratták vele egy nyilatkozatot, mely szerint nincs panasza az eljárással szemben. Az ügyész az eset előzményét ismertetve elmondta, aznap este a bonyhádi Mariska presszónál a később előállított fiatalember a rendőröknek megjegyezte: inkább a gyorshajtókkal kellene foglalkozniuk.

A vád képviselője a per szerdai, első tárgyalásán hangsúlyozta, hogy az előállítás a rendőrségi törvény szerint jogellenes volt. A vádlottak tagadták bűnösségüket; állításuk szerint a sértett agresszívan viselkedett, durván szidalmazta őket, és megpróbált magának is sérülést okozni.

Marcsek Sándor bonyhádi rendőrkapitány az MTI érdeklődésére elmondta: a két rendőr ellen fegyelmi eljárást indult, amelyet a jogerős ítéletig felfüggesztettek. A per június 17-én a sértett, a tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Cellatársai kínoztak meg egy fogvatartottat

Cellatársai kínoztak meg egy fiatalembert a fiatalkorúak regionális börtönében Miskolcon, a 16 éves fiút többször megverték, fajtalankodásra kényszerítették, a legutolsó alkalommal pedig egy lepedőkből font kötéllel a tűzjelző csőre akasztották - mondta Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn.

MTI Itthon

Öngyilkos lett a fogvatartott, nem hibáztak a rendőrök

A Gyorskocsi utcai őrséget nem terheli felelősség az egyik rab péntek esti öngyilkossága miatt. Az őrök a normáknak megfelelően, szabályszerűen látták el feladatukat - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a parancsnoki vizsgálat eredményét.

MTI Itthon

Öngyilkos lett egy fogvatartott Budapesten

Öngyilkos lett egy fogvatartott szerda hajnalban a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) - tudatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP).

Amint lehetett, kitódultak az utcákra az olaszok

Amint lehetett, kitódultak az utcákra az olaszok

Lovasi András elárulta, mire fordítja a raktárkoncertért kapott gázsiját

Lovasi András elárulta, mire fordítja a raktárkoncertért kapott gázsiját

Ilyen furcsa lámpákkal jöhet a megújult BMW X7

Ilyen furcsa lámpákkal jöhet a megújult BMW X7