szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem fogadta el a Magyar Rádió (MR) tavalyi mérlegét a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriuma, amely június 4-én foglalkozik ismét a kérdéssel - közölte a tanácskozás után a testület vezetője.

Rangos Katalin tájékoztatása szerint a döntés 15 igen és 7 nem szavazattal, nyolc tartózkodás mellett született meg. A legfőbb kifogás az volt, hogy a dokumentum nem foglalkozik a Magyar Rádió által felvett 3,2 milliárdos hitelkerettel. Két hét múlva térnek vissza a kérdésre, addig arra hívták fel a menedzsmentet, hogy egészítse ki a hiányolt résszel az anyagot.

Azzal kapcsolatban, hogy a menedzsment máig nem teljesítette azt az elnökségi döntést, amely a tavaly megszerzett hitelkeret szerződésének visszamondását írta elő, Rangos Katalin megjegyezte: ha van joguk engedélyt adni a megállapodáshoz, akkor vissza is vonhatják azt.

Utóbbi témában ezzel ellentétes véleményt fogalmazott meg az MTI-nek a kuratórium - ellenzék által delegált - elnökhelyettese, Gál András Levente, aki szerint "nagyon rossz precedens", ami az ülésen történt. Megjegyezte: kormányoldalon olyanok szavazták le "tömbben" az előterjesztést, akik az anyag elnökségi tárgyalása során még mellé álltak.

A hitelkeret fenntartása mellett érvelve arról beszélt: válság idején "minden komoly cég készenléti hitelkeretet tud maga mögött". Közölte azt is, hogy napokon belül az ügyészséghez fordul az ügyben.

Such György rádióelnök "sajátosnak" nevezte a kialakult helyzetet, megemlítve, hogy mind a könyvvizsgáló, mind az MR felügyelőbizottsága elfogadásra javasolta a mérleget. Az elfogadás ellen szavazó kuratóriumi elnökségi tagok korábban nem hiányolták az anyagból a most keresett passzusokat. Mint mondta, a hitelkeret fenntartása tavaly alig hárommillió forintjába került a társaságnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Kuncze szereptévesztő - állítja a fideszes ORTT-delegált

A médiahatóság Fidesz által delegált tagja szerint "szakmailag hibás, politikailag pedig elfogult" döntést hozott az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a múlt héten, amikor nem rendelte el a Kuncze Gábor szabad demokrata politikus által vezetetett egyik Klubrádió-műsor hatósági vizsgálatát.

MTI Itthon

Jöhetnek a pártok ingyen reklámjai

Az országos közszolgálati műsorszolgáltatóknak a törvény szerint mától június 4-éig legalább háromszor ingyenesen közzé kell tenniük a június 7-ei európai parlamenti (EP) választáson listát állító pártok politikai hirdetéseit.

MTI Itthon

Új jelentkező az országos rádiófrekvenciára

Versenybe szállna a két országos kereskedelmi rádiós frekvencia egyikéért a radiocafé 98.6 tulajdonosa, ha megpályáztatják a hullámsávokat – közölte Kádár Tamás, az Est Media Group ügyvezetője.

MTI Itthon

Ellenzéki-e az SZDSZ? A mediakuratóriumokban nem mindegy

Szili Katalin házelnök levélben tájékoztatta a Fidesz és a KDNP frakcióvezetőjét, hogy célja továbbra is a médiakuratóriumok létszámának csökkentése. Erről a házelnök számolt be a házbizottság ülése után.

MTI Itthon

Közszolgáltat-e a Petőfi Rádió?

A Magyar Rádió álláspontjával egyezően látja a közszolgálati feladatok teljesítésének módját a közmédiumok európai szervezete - tudható meg az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) két igazgatója által jegyzett levélből, amelyre a Petőfi adó működésével kapcsolatos per első tárgyalási napján többször is hivatkoztak a felek a Fővárosi Bíróságon.

Közel 7 millió autót érintő visszahívást rendel el a General Motors

Közel 7 millió autót érintő visszahívást rendel el a General Motors

Vakcinákról beszélt Szijjártó a Parlamentben, nem úszta meg a jachtozást sem

Vakcinákról beszélt Szijjártó a Parlamentben, nem úszta meg a jachtozást sem

Szlávik: Sokan nem kérnek majd oltást, de 90 százalékos hatékonyság mellett ez is beleférhet

Szlávik: Sokan nem kérnek majd oltást, de 90 százalékos hatékonyság mellett ez is beleférhet