szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Ami Esztergomban zajlik, az egy kísérlet. Ez fog történni az egész országban" - jelentette ki az origonak Meggyes Tamás, Esztergom polgármestere, a vele összefüggésbe hozott botrányos ügyeket politikai ellenfelei gerjesztik. A politikus többek között azzal került a figyelem középpontjába, hogy két héttel ezelőtt szimpátiatüntetést szervezett önmaga mellett.

A lap a politikus portréját igyekszik megrajzolni "Azt hiszik én vagyok az ördög?" című írásában. A Budapesten, 1967-ben született Meggyes a rendszerváltáskor már tagja volt a Fidesz esztergomi szervezetének. 1998-ban állt be fordulat a politikai karrierjében. A helyi pártszervezeten belül rajongtak érte. "Imádtuk, zseninek tartottuk őt rendkívüli intelligenciája és karizmája miatt" - mesélte az Origonak egy egykori fideszes. A következő évben az egészségügyi ok miatt leköszönő polgármester székébe ült, s főállásban dolgozott a hivatalban.

Az origo azt írja: a városban elterjedt, hogy Meggyes többször bántalmazta korábbi barátnőit. Az origonak viszont tagadta a ma válófélben lévő, s a szeretgom.hu-nak a verésekről is nyilatkozó felesége vádjait, nem beszámíthatónak minősítve az asszonyt, aki az origonak látletet is mutatott.

A magánéletéről szóló hírek ellenére Meggyest a 2000-es időközi választáson polgármesterré választották. A Fidesz listájáról 2006-ban Meggyes az Országgyűlésbe is bekerült. Kritikusai is elismerik, hogy vezetése alatt sok fejlesztést hajtottak végre a városban: élményfürdő, felújított főtér,újszülöttek támogatása. Azt viszont sokan nehezményezik, hogy az ügyek legnagyobb részéről Meggyes egyszemélyben dönt, s több emberrel is komoly konfliktusba került már. Felfüggesztette például Csomor Sándor esztergomi jegyzőt, akit az erről szóló jogerős bírósági ítélet ellenére sem helyez vissza hivatalába. 

A lap azt írja, a városban rendkívül durva a politika hangvétele. Azt is lehet tudni, hogy a városba látogató Orbán Viktor nem fogott kezet a polgármesterrel, ennek ellenére Meggyes azt mondja: amíg érzi a közösség támogatását, polgármester lesz, és nem látja okát, hogy ne ő legyen a Fidesz helyi jelöltje 2010-ben.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alig, hogy üzembe helyezték, máris üzemzavar történt az új iráni urándúsítóban

Alig, hogy üzembe helyezték, máris üzemzavar történt az új iráni urándúsítóban

Meghalt Kerezsán László, a DK pilisi önkormányzati képviselője

Meghalt Kerezsán László, a DK pilisi önkormányzati képviselője

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 3. rész

Elek István: Az ellenzéki ajánlat, 3. rész