szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kiraboltak egy bankot péntek reggel Budapesten, a XIII. kerületi Váci úton – közölte Molnár Aliz, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese.

Tájékoztatása szerint a pénzintézetet fegyverrel rabolta ki egy férfi. A rabló megfenyegette az alkalmazottakat, majd a megszerzett pénzzel távozott a helyszínről. Lövés, személyi sérülés nem történt. Az év eleje óta, két hét alatt ez volt az ötödik pénzintézetet ért támadás hazánkban.

Január 5-én a XXI. kerületi Kossuth Lajos utcában kiraboltak egy takarékszövetkezetet. A rabló elmenekült, senki sem sérült meg. A nyomozás során kiderült, hogy a rabló egy 38 éves nő volt, aki a férje helyett követte el tettét, mert nem akarták, hogy a szívbeteg férjnek az izgalmaktól baja essen. A pénzt 15 éves fiuk rejtette el.

Január 6-án szintén Budapesten, a XIV. kerületi Zalán utcában raboltak ki egy pénzintézetet. Az arcát eltakaró férfi fegyverrel megfenyegette az alkalmazottat, pénzt követelt, majd zsákmányával elmenekült a helyszínről. Két nappal később a Heves megyei Hort takarékszövetkezeti fiókjában egy arcát eltakaró férfi fegyvernek látszó tárggyal kényszerítette az alkalmazottakat a kasszában található pénz átadására, majd a zsákmánnyal elmenekült a helyszínről.

Január 11-én Szombathelyen egy külvárosi pénzváltót rabolt ki ismeretlen tettes. Az elkövető fegyvernek látszó tárggyal a kezében lépett be a Szombathelyről Sé felé vezető út mellett lévő pénzváltó helyiségbe, pénzt követelt, zsákmányát egy fekete műanyag zsákba pakolta, majd távozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!