szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vádemelési javaslattal lezárta a Budapesti Rendőr-főkapitányság rablási osztálya a nyomozást annak a két férfinak az ügyében, akik tavaly március 12-éről március 13-ára virradóra hat óra alatt négy rablást követtek el Budapesten.

Egy rablópáros egyetlen éjszaka alatt kirabolt egy Wesselényi utcai borozót, egy zuglói és egy II. kerületi kocsmát, majd egy Klauzál téri boltot. A rablók egyike – Szedlár Mikós – az első helyen, a Rókalyuk borozóban egy gázpisztollyal szembe lőtt egy férfit, egy éjjel-nappali közértben pedig ugyanezzel a fegyverrel megsebesített egy vevőt.

Szedlár egyébként erőszakos jellegű bűntettek miatt többször volt büntetve, legutoljára 2008 novemberében szabadult. Ügyvédje, Lantos Gyöngyi a hvg.hu-nak azt mondta, védence az eljárás során mindvégig ragaszkodott ahhoz, hogy nem követte el a bűncselekményeket.

A férfi társa, Papp László értesüléseink szerint azt állította a rendőröknek, hogy a négy rablás elkövetésének irányítója és végrehajtója Szedlár Miklós volt.

A két férfit fegyveres rablás minősített esete miatt akár tíz év szabadságvesztéssel is büntethetik, Szedlár azonban a maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés miatt akár súlyosabb büntetés elé nézhet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!